Världens värsta kannibaler

- 20/12/2008, 13:26 -

Nyheter24 har hela listan på de mest groteska vansinnesdåden.

Kannibalism förknippas i regel med föreställningen att en person som äter en annan människas kroppsdelar övertar dennes styrka. I vissa stamstrider i Afrika äts förlorarens hjärta upp av segraren.

Det förekom även i Norden under vikingatiden och hos aztekerna. I dagsläget är kannibalism inte så vanligt, men det finns ett par personer som är riktigt välkända för sina groteska vansinnesdåd. Nyheter24 har hela listan.

10. Alfred Packer

Alfred Packer var en amerikansk guldgrävare. Den nionde februari 1874 begav sig Packer ut på en expedition tillsammans med fem andra personer i Colorados bergstrakter. Två månader kommer han tillbaka – ensam. När han förhördes om deras försvinnande hävdade Packer att han dödat dem i självförsvar och att han åt deras kroppar för att överleva. Han fick sedan ett fängelsestraff på 40 år.

9. Albert Fish

Albert Fish var ett riktigt sadistiskt monster som dessutom var pedofil. Under tidigt 1930-tal kidnappade han en tioårig flicka från Manhattan och åt upp henne. Sex år senare skickade han ett brev till den stackars flickans familj och beskrev hela händelsen och hur mycket han njöt av att utföra den. Brevet kunde senare spåras tillbaka till Fish och han avrättades 1936 i New York.

8. Revolutionära enhetsfronten

RUF var en revolutionär grupp som var baserade i Sierra Lione. Under slutet av 1990-talet var de inblandade i en blodig kampanj i kamp för att avsätta regeringen. De röjde alla fiender i sin väg och vek sig inte för att förtära dem. Motiven till kannibalismen var att få styrka från sina fiender. Antalet offer är ännu okänt.

7. Issei Sagawa

Sagawa var en japansk student som läste engelsk litteratur i Paris. Den elfte juni 1981 sköt han en skolkamrat och levde sedan på hennes kropp i två dygn. Så småningom fick franska myndigheter tag på honom. Sagawa bedömdes som galen och skickades till ett mentalsjukhus. Men ett fel i skrivbordsarbetet möjliggjorde att han kunde checka ut sig själv efter lite mindre än ett år och åka hem till Japan. Han är nu en fri man.

6. Andrei Chikatilo

Chikatilo föddes i Ukraina och var en seriemördare och våldtäktsman. Under förhör erkände han till över 50 mord och lemlästningar. Hans knep var att bli vän med sina offer för att sedan äta dem. Chikatilo avrättades 1994.

5. Familjen Mauerova

Familjen Mauerova är en kannibalsekt från Tjeckien. Under åtta månaders tid torterades två pojkar, bland annat med cigaretter och vassa föremål. De kedjades i bur och tvingades äta sitt eget kött. De inblandade fick fängelsestraff på fem till nio år.

4. Armin Meiwes

Meiwes kom från Tyskland och publicerade under 2001 en annons på internet. Enligt annonsen sökte han efter en välbyggd man i 18-30-års åldern som kunde erbjuda sig att bli uppäten. Förvånande nog fick Meiwes napp och de båda stämde träff på julaftonsdagen. Kannibalismen filmades av Meiwes som inleddes med att mannens penis höggs av. De förtärde den sedan tillsammans. Meiwes avtjänar nu ett livstids fängelsestraff.

3. Jeffrey Dahmer

Dahmer var en amerikansk seriemördare som dessutom var nekrofil. Dahmer lurade unga män till sin lägenhet där han bjöd på alkohol och droger. Sedan mördade han dem och satte tänderna i likens kroppsdelar. Han dömdes till slut för 15 mord och skulle avtjäna ett livstidsstraff. Men den 28 november 1994 slogs han ihjäl av en medfånge.

2. Västindiska stammar

De första dokumenterade fallen av kannibalism i modern tid inträffade under Columbus expeditioner till Västindien. Européerna bevittnade groteska ritualer bland ursprungsbefolkningen och betraktade den som bestar. Denna inställning ledde till slaveri, massmord och förstörelse av ursprungsbefolkningens kultur.

1. Rugbyteamet från Stella Maris

Den trettonde oktober 1972 flög rugbyteamet från Uruguay till Chile för att spela en match. Men planet kraschade i Anderna och passagerarna tvingades äta sina vänner för att överleva. Slutligen räddades de kvarvarande 16 personerna från den isande kylan efter över två månader.

Skrivet av: