Kvinna föll - dog under julpjäs i kyrka

- 20/12/2008, 13:00 -

Julpjäsens 2 500 åskådare i kyrkan i Cincinnati chockades svårt när den 23-åriga kvinnan föll från taket rakt ned på kyrkogolvet.

Kery Shryock var på väg att hissas upp nära åtta meter upp i luften i ett rep under julpjäsen då någonting gick fel. Shryock föll handlöst ned på golvet. Efter fallet transporterades Chryock till sjukhuset där hon avled morgon efter.

Hittils har inte orsaken till den tragiska olyckan retts ut. Kyrkan har nu lämnat över ett videoklipp på dödsfallet som ska utredas till polisen.

Enligt vittnen hissades Shyorock upp i luften tillsammans med två andra artister för att utföra konsten "spanish web" som går ut på att artisten virar in sin kropp i ett tygbeklätt rep. På marken står medhjälpare som både håller fast och snurrar på repet. Men Shyorock hann aldrig utföra några konster innan olyckan.

Artisterna skulle göra en modern tolkning av de tre vise männens resa mot Betlehem.

Kyrkan har, efter diskussion med föräldrarna, valt att avbryta julpjäsens föreställningar och i stället anordna fyra bönestunder för sörjande.

I grund och botten är akrobatkonster i luften är farliga, säger Beverly Sobelman, ägare av akrobatikskola i Seattle.

– Alla som utför det måste förstå att det är en farlig sysselsättning. Olyckor kan inträffa även för rutinerade proffs. När olyckor sker är orsaken oftast för att utrustningen inte var noga kontrollerad eller för att akrobaten inte är tillräckligt beredd. Det krävs allt från månader till år av träning beroende på akrobatens bakgrund.

– I slutet av låten, föll hon, berättar en åskådare. Jag kan inte ens beskriva hur hjärtskärande det var att se henne falla mot det hårda betonggolvet.

Kyrkans talesman Matt Chandler bedyrar dock att alla artister fick genomgå omfattande träning innan de blev redo för sin luftakrobatik.

Se inslaget från Cincinnatis lokalnyheter:

Skrivet av: