Det var i lördags som fotografen Hjalmar S. Westgård från Tromsø i norra Norge var ute för att fotografera sälar som han upptäckte något speciellt.
Det var i lördags som fotografen Hjalmar S. Westgård från Tromsø i norra Norge var ute för att fotografera sälar som han upptäckte något speciellt. - Foto: Hjalmar S. Westgård/Facebook

Den här landningen är helt korrekt – anledningen kommer få dig att tappa hakan

Ibland råkar man bara vara på exakt rätt ställe vid exakt rätt tidpunkt.


Det var i lördags när fotografen Hjalmar S. Westgård från Tromsø i norra Norge var ute för att fotografera sälar som han upptäckte något speciellt.

Från där han stod såg han nämligen en rad flygplan komma in för landing till Tromsø, skriver den norska nyhetssajten Nettavisen.

– Jag tog en serie bilder på två flygplan, och la märke till vinkeln på planet och på bron vid inflygningen. Ingen av bilderna jag tog träffade rätt, så jag väntade på nästa flyg, säger han till sajten.

Sagt och gjort. När nästa flygplan kom in för landning höjde han kameran igen – och lyckades knäppa av i precis rätt ögonblick.

– Det blev precis som jag hade hoppats, och kvalitén blev också bra med tanke på hur långt bort jag stod. Jag har kollat och bilden är tagen fem kilometer från bron.

Hjalmar S. Westgård hade alltså fångat det perfekta tillfället när flygplanet och bron var i exakt samma höjd – så att det såg ut som att planet hade landat på bron. Han la ut den fascinerande bilden på bland annat Facebook och Instagram, och den har sedan dess blivit uppmärksammad i Norge.

– Det är roligt att se hur en bild som kom från ingenting skapar så mycket uppmärksamhet, säger han till Nettavisen.

Här är Hjalmars inlägg på Instagram:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Häftig bild, va?
Tack för din röst!