Hissarna ska ha varit i dåligt skick.
1 av 2
Hissarna ska ha varit i dåligt skick. - Foto: TT BILD
Kvinna hittades död i hiss.
2 av 2
Kvinna hittades död i hiss. - Foto: TT BILD

7 fasansfulla hissolyckor som garanterat kommer få dig att ta trappan

Det här är ingenting för den hissrädda.


Det där med hissar kan ju vara riktigt läskig och det har hänt en hel del obehagliga olyckor där ute. Här är några riktiga rysare.

1. Kvinna svalt ihjäl i hiss

En kvinna hade fastnat i en hiss i kinesiska Xi'an. Ingen hörde hennes rop på hjälp eftersom de som ansvarade för hissen var på en månaders semester. När de kom tillbaka till jobbet hittade de kvinnan i hissen, hennes händer var helt manglade och hon hade hungrat ihjäl, skriver LA times.

Bildkälla: Youtube

2. Man lyckades rädda en kvinnan innan han krossades till döds

En man skulle på nyårsfest i New York 2015-2016 när han råkade kliva fel och fastnade i en hiss. Han hade med sig sin tjej som han lyckades kasta iväg från hissen innan han klämdes fast mellan tredje våningen och taket på hissen. Hans ben hängde från taket. Flera skräckslagna personer inuti hissen försökte dra loss mannen men de lyckades inte. Skriken från hissen ska ha varit så höga att en granne sa att hennes undulat hade trillat av sin pinne. Mannen krossades till döds och hans sista ord ska ha varit "Happy new year", skriver NY daily news.


Bildkälla: Youtube

3. Blod forsade som en scen ur "The Shining"

En kryssning förvandlades snabbt till en mardröm. Ett par på en stor kryssare såg hur det började forsa någonting från en hiss som såg ut som blod. I en film som paret filmade säger mannen "Det där kan inte vara sant, det är omöjligt". Han ska även ha beskrivit händelsen som en scen ur filmen "The Shining". Efter fick det veta att en man som jobbat med hisset hade mist sitt liv. Hur det gick till, släpptes aldrig, skriver Huffington post.

Bildkälla: Youtube

4. Tände på kvinna i hiss

En man i New York sprayade en kvinna som stod i en hiss med lättantändlig vätska och tände sedan på med en brinnande glasflaska. Kvinnan brann inne i hissen och dog av skadorna. Allting fastnade på film och mannen greps sen och dömdes för mord, skriver New York Times.


Bildkälla: Youtube

5. 2-åring föll ned i ett hål

En liten pojke i Chicago gick in i en hiss. Han började trycka på knapparna och hissen började åka, då tryckte han på en till knapp och hissen stannade. När hissen stannade hade det bildats ett hål mellan hissen och väggen som pojken ramlade ner i. Han fick så allvarliga skador av fallet att de hotade hans liv, skriver Huffington post.


Bildkälla: TT bild (genrebild)

6. Drogs åtta våningar uppåt

En kvinna skulle gå in i en hiss i New York på juldagen när hon fastnade i mellanrummet mellan hissen och golvet. Hon drogs åtta våningar upp och hennes arm och ben blev krossade mot hissens schakt. En serviceman dömdes för händelsen eftersom han hade stängt av en funktion som skulle ha kunnat hindra hissen från att röda sig om inte dörrarna var stängda, skriver Fox News.


Bildkälla: TT bild (genrebild)

7. Hennes huvud hittades skiljt från hennes kropp

I Ryssland hade en kvinna varit ute och gått med sin två-åriga son. Hon klev in i en hiss i sina kvarter när hissdörrarna stängdes på henne. Hon lyckades trycka bort sin son från hissen men kvinnans ben fastnade i hissen. När hissen började åka uppåt sprack hennes huvud mot överdelen av hissdelarna. Sonen såg hela den fruktansvärda händelsen och kvinnans huvud hittades sen, helt skiljt från hennes kropp, skriver Daily mail.

Bildkälla: Youtube

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!