Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför vill du ha sex med dina föräldrar och syskon

- 13/04/2016, 20:35 -
Adrianna and Leandro var båda två föräldralösa barn från Brasilien. Efter tio års äktenskap bestämde de sig för att försöka ta reda på mer om deras respektive ursprung och föräldrar.

Det enda de egentligen visste om uppväxten, var att de båda hade övergivits av sina mammor, som av en slump hette Maria båda två. 

En dag ringde Adrianna till en lokal radiostation och efterlyste sin mamma, som hon lyckligtvis fick tag i. Problemet var bara att det också uppdagades i livesändning att Adrianna hade en bror vid namn Leandro, som alltså visade sig vara hennes äkta man. (Obs: genrebild)
1 av 4

Adrianna and Leandro var båda två föräldralösa barn från Brasilien. Efter tio års äktenskap bestämde de sig för att försöka ta reda på mer om deras respektive ursprung och föräldrar. Det enda de egentligen visste om uppväxten, var att de båda hade övergivits av sina mammor, som av en slump hette Maria båda två. En dag ringde Adrianna till en lokal radiostation och efterlyste sin mamma, som hon lyckligtvis fick tag i. Problemet var bara att det också uppdagades i livesändning att Adrianna hade en bror vid namn Leandro, som alltså visade sig vara hennes äkta man. (Obs: genrebild)

TT bild

Ett par tvillingar som adopterades till två olika familjer vid födseln, återförenades senare i livet av en slump som främlingar och kände direkt en stark attraktion till varandra.

De gifte sig, helt ovetandes om sitt släktskap. När det senare uppdagades hotade Storbrittaniens rättsystem med att ogiltigförklara äktenskapet. 

Efter den händelsen beslutades det 2008 att barn enligt lag ska ha rätt att få veta sin biologiska bakgrund, för att undvika att liknande GSA-fall inträffar i framtiden. (Obs: genrebild)
2 av 4

Ett par tvillingar som adopterades till två olika familjer vid födseln, återförenades senare i livet av en slump som främlingar och kände direkt en stark attraktion till varandra. De gifte sig, helt ovetandes om sitt släktskap. När det senare uppdagades hotade Storbrittaniens rättsystem med att ogiltigförklara äktenskapet. Efter den händelsen beslutades det 2008 att barn enligt lag ska ha rätt att få veta sin biologiska bakgrund, för att undvika att liknande GSA-fall inträffar i framtiden. (Obs: genrebild)

TT bild

När Phil Baileys mamma dog, bestämde han sig för att söka upp sin okända mormor och skriva ett brev till henne för att ta upp kontakten.

De började maila med varandra och ganska snart insåg hans mormor att de skulle inleda en relation utöver normen, då hon tyckte att han var både trevlig och sexig.

Deras sexuella relation övergick snart till ett stabilt förhållande och 2010 betalade de en surrogatmamma för att bära deras gemensamma barn. De är tillsammans än idag och i allra högsta grad förälskade, trots samhällets fördomar om deras tabubelagda relation. (Obs: genrebild)
3 av 4

När Phil Baileys mamma dog, bestämde han sig för att söka upp sin okända mormor och skriva ett brev till henne för att ta upp kontakten. De började maila med varandra och ganska snart insåg hans mormor att de skulle inleda en relation utöver normen, då hon tyckte att han var både trevlig och sexig. Deras sexuella relation övergick snart till ett stabilt förhållande och 2010 betalade de en surrogatmamma för att bära deras gemensamma barn. De är tillsammans än idag och i allra högsta grad förälskade, trots samhällets fördomar om deras tabubelagda relation. (Obs: genrebild)

TT

Rachel and Shawn (fingrerade namn) föddes med bara 28 dagars mellanrum. Vad de inte visste, var att de har samma pappa. 

De dejtade i flera år innan de gifte sig. Efter ett tag beslutade de sig för att ta reda på mer om sin bakgrund och då kom sanningen fram. 

De har ändå valt att fortsätta med sitt förhållande, som vilket par som helst, fullt övertygade om att deras genetiska släktskap förmodligen intensifierade deras undermedvetna attraktion till varandra.(Obs: genrebild)
4 av 4

Rachel and Shawn (fingrerade namn) föddes med bara 28 dagars mellanrum. Vad de inte visste, var att de har samma pappa. De dejtade i flera år innan de gifte sig. Efter ett tag beslutade de sig för att ta reda på mer om sin bakgrund och då kom sanningen fram. De har ändå valt att fortsätta med sitt förhållande, som vilket par som helst, fullt övertygade om att deras genetiska släktskap förmodligen intensifierade deras undermedvetna attraktion till varandra.(Obs: genrebild)

TT bild

Forskning visar att sexuell attraktion mellan släktingar är vanligare än du tror, fenomenet kallas för GSA. I bildspelet kan du läsa om några par som är släkt och har sex med varandra.

Nyligen publicerade Nyheter24 en mycket uppmärksammad artikel om Kim West från Storbritannien, som har en sexuell- och romantisk relation med sin egen son.

Reaktionerna från våra läsare lät inte vänta på sig, de allra flesta reagerade med fullständig förfäran och äckel. Samtidigt finns det uppenbarligen ett stort intresse för ämnet.

En nyligen genomförd undersökning visar att exempelvis porrfilmer med teman som rör incest, har ökat i popularitet med runt 700% i USA de senaste åren.

Bildkälla


Så varifrån kommer den här tabubelagda fascinationen?

Det kan förklaras med ett fenomen som kallas för GSA, genetic sexual attraction, vilket innebär sexuell attraktion mellan nära släktingar.

Fenomenet verkar framförallt uppstå när två släktingar har skilts åt tidigt i livet, exempelvis vid en adoption.

Barbara Gonyo myntade uttrycket GSA 1980, efter att själv ha känt en överväldigande sexuell attraktion till sin egen son, som hon återförenades med sent i livet.

Bildkälla

Forskning visar att GSA faktiskt förekommer i så mycket som 50% av alla fall av återföreningar mellan vuxna familjemedlemmar som har levt åtskilt, exempelvis genom adoption.

På grund av det stora tabu som förekommer kring GSA, så får de drabbade ofta leva hela livet med svåra skuldkänslor och djupa depressioner.

Bildkälla

I de flesta länder är dessutom den här typen av sexuellt umgänge förbjudet, vilket innebär att personer som utvecklar sådana känslor måste förtrycka- eller förneka dem i stor grad.

Bläddra i bildspelet ovan för att läsa om några utav de mest välkända fallen av GSA-relationer, som The Richest tidigare har skrivit om.

Tycker du att ömsesidigt sex mellan vuxna familjemedlemmar borde vara lagligt?