Fann förlorad son på Facebook

- 12/12/2008, 13:49 -

35-årig pappa fick "friend request" från sin son som han inte sett på 13 år.

"Vill du lägga till Pablo Cortés som kompis?"

Frågan som chilenaren Giglio Pascal Cortés Ramrez fick på sin Facebook gjorde honom paff. Det var hans 14-åriga son, Pablo – som han inte haft kontakt med sedan han var ett år. Den 35-åriga pappan blev nervös.

– Jag var inte säker på om det var min son eller inte. Hur skulle jag veta? I förfrågan fanns inga bilder på honom och jag tror inte heller att jag hade känt igen honom för jag har varken sett eller pratat med honom sedan han var ett år gammal, säger Giglio Pascal Cortés Ramrez till Clarn.

I stället för att svara, stängde han ner sin webbläsare. På natten låg han vaken och undrade vad hans son – om det nu var han – kunde tänkas vilja. Handlade det om varför han hade lämnat sin sons mamma? Var sonen arg på att han inte hade hört av sig?

Giglio Pascal Cortés Ramrez tvekade och tvekade. Efter att nästan inte ha tänkt på något annat under fyra dagar klickade han till slut med darrande händer "ja" till vänskapsförfrågan. Fönstret på hans Facebook ändrades: "du är nu vän till Pablo Cortés" stod det. Nästa steg var att fylla i hur han kände Pablo Cortés.

– Den frågan fick mig att frysa till is. Jag svarade inte utan började kolla in hans Facebook, säger pappan.

Nästa dag skickade sonen ett chattmeddelande: "Hallå, hur har du haft det?".

Far och son började chatta.

Giglio Pascal Cortés Ramrez är glad.

– Vi planerar att träffas framöver. Jag skulle vilja se honom, veta mer om honom så att vi kan bli vänner på riktigt, säger pappan till Clarn.

Och nu över till något helt annat: "Panik" med Far & Son.

Skrivet av: