Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma födde siamesiska tvillingar – delar nästan alla livsviktiga organ

- 04/06/2016, 20:06 -
Tvillingarna delar alla livsviktiga organ.
1 av 4

Tvillingarna delar alla livsviktiga organ.

Youtube

Mamman visste inte att hon väntade siamesiska tvillingar.
2 av 4

Mamman visste inte att hon väntade siamesiska tvillingar.

Youtube

De förväntas inte att överleva.
3 av 4

De förväntas inte att överleva.

Youtube

Pappan säger att han är förkrossad.
4 av 4

Pappan säger att han är förkrossad.

Youtube

Att tvillingarna dessutom verkar vara av olika kön gör att läkarna säger att det är ett extremt udda fall.

En mamma från Indien födde siamesiska tvillingar som har varsitt par händer men delar på ett par ben.

Tvillingarna – en pojke och en flicka – delar också nästan alla livsviktiga organ.

Mamman, 24-årige Shivrajo Devi, födde tvillingarna på en privat förlossningsklinik nära Buxar, Bihar i östra Indien i onsdags. Fast när de nyföddas värden snabbt blev livshotande flyttades de till ett större sjukhus.

Barnläkaren Raj Kumar Gupta säger att de är sammankopplade vid midjan och bara ett par genitalier syns – kvinnliga sådana.

Trots det tror läkarna att den andre tvillingen är en pojke när man undersöker ansiktet. Det här är därför udda då siamesiska tvillingar oftast brukar vara av samma kön.

Deras tillstånd är i nuläget stabilt men givetvis behöver de väldigt speciell vård – och deras chans att överleva är extremt liten.

Deras mamma säger enligt Daily Mail att hon inte visste att hon väntade siamesiska tvillingar – trots att hon besökt läkare flera gånger under graviditeten.

Nu var föräldrarna tvingade att ta hem bebisarna till följd av att de inte har råd att låta bebisarna ligga kvar på vårdavdelningen.

Att två barn föds på det här viset är extremt ovanligt. En på varje 200 000 födslar är statistiken och bara 35 procent förväntas överleva.