Emily råkade röra giftiga växten – dagen efter såg hennes ansikte ut så här

Okej, det gäller verkligen att vara försiktig när man är ute och går i naturen.


Så här när sommaren är i full gång är vi många som vill gå ut i naturen för att fika, umgås eller idrotta. Men hur pass bra koll har du på vilka växter som är giftiga eller inte? Det önskar nog Emily från Connecticut i USA att hon hade bättre koll på.

Hur hon kom i kontakt med giftek är hon inte helt säker på. Men redan samma kväll började det svida i ögonen, och dagen efter var hon helt uppsvullen.

Så här såg Emily ut på kvällen

– Det började svida på armarna och jag antar att det spreds till ansiktet. Dagen efter vaknade jag upp av att det gjorde otroligt ont, säger Emily till Mashable.

Och så här ser hon ut dagen efter.

Hennes lillasyster Lauren var dock snäll nog att lägga upp en bild som nu spritts över hela världen.

Som tur är behöver vi inte riktigt oroa oss för giftek här i Sverige, men om man ska resa till Nordamerika, östra Asien eller södra Afrika så bör man verklige passa sig om man inte vill se ut som Emily.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du koll på giftiga växter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.