Macarena i nya Pantamera-reklamen

Här är en förhandsvisning på den miljövänliga musikvideon.


Nästa vecka är det premiär för Returpacks nya musikvideo i serien där det görs remakes på kända klassiker i pantandets tecken. Redan nu kan Nyheter24 visa den. Sedan tidigare har Guantanamera, Volare och Pata Pata gjorts om till Pantamera-strofer. Den här gången blir det inte sämre utan det är 90-tals plågan Macarena som får en uppdatering.

– Det finns nog knappast någon som inte känner igen den låten och dessutom passade den bra att skriva om till "pantamera". En annan lite rolig koppling som jag fått reda på nyligen är att Al Gore gjorde en egen tolkning av Macarena på ett demokratiskt konvent i Chicago 1997 och det passar ju alldeles utmärkt med tanke på att han är världens miljöambassadör, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

Svenskarna är bra på att panta sina flaskor och burkar. Ungefär 80 procent returneras. Men det finns ett stort mörkertal av metallburkar från utlandet som "försvinner". Men snart ska Sverige även vara metallvänligt.

– Reklamfilmerna har gjort att man kopplar pantning till någonting positivt. Vi har valt att uppmana människor att panta utan att använda pekpinnar. Det har varit en framgångsrik strategi som vi inte frångår i den nya filmen, säger Katarina Lundell, marknadschef på Returpack.

Sedan ett drygt år tillbaka finns en Pantamera-grupp på Facebook som snart har 3000 medlemmar. Bli medlem du också.

Se videon:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!