Hon nyser 8000 gånger varje dag – nu vädjar hennes mamma om hjälp

- 20/07/2016, 17:49
Det var för tre veckor sedan som ​Ira Saxena, 9, i staden Colchester i England började nysa kraftigt. Sedan dess har det bara blivit värre.
1 av 3

Det var för tre veckor sedan som ​Ira Saxena, 9, i staden Colchester i England började nysa kraftigt. Sedan dess har det bara blivit värre.

Skärmdump

De flesta nyser.
2 av 3

De flesta nyser.

TT Nyhetsbyrån

Men inte 8000 gånger per dag.
3 av 3

Men inte 8000 gånger per dag.

TT Nyhetsbyrån

De flesta människor nyser – men inte 8 000 gånge per dygn. Det är dock verkligheten för 9-åriga Ira Saxena.

Det var för tre veckor sedan som Ira Saxena, 9, i staden Colchester i England började nysa kraftigt. Sedan dess har det bara blivit värre – och nu nyser hon cirka tio gånger per minut. Det blir omkring 8 000 gånger per dag.

Hennes mamma Priya Saxena har tagit med sin dotter till olika läkare och specialister, men ingen har kunnat hjälpa Ira. De har hittills bara förbryllats av hennes mystiska tillstånd. Det man dock har konstaterat är nysningarna antagligen inte beror på förkylning eller allergi, saker som vanligtvis kan framkalla nysningar.

– Läkarna säger att det är möjligt att en felaktig signal sänds från hennes hjärna, eller att det är en tic, men ingen är säker, säger mamman Priya Saxena till irländska Mirror.

Kvinna som nyser. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Den enda gången som Ira Saxena inte nyser är när hon sover. Men så fort hon vaknar börjar det igen, vilket gjort att hon inte har kunnat gå till skolan sedan nysningarna började.

– Hon försökte gå till skolan men klarade sig bara en morgon innan hon var tvungen att komma hem eftersom hon helt enkelt nös för mycket. Det här förstör hennes liv, säger Priya Saxena.

Mamman berättar att Ira inte är allergisk mot någonting. De har försökt med alla möjliga kurer, men ingenting verkar hjälpa.

– Ingen har sett något liknande tidigare. Alla ger henne olika saker, men ingenting fungerar, säger Priya Saxena.

En nysning i närbild. Bildkälla. TT Nyhetsbyån

2009 började 12-åriga Lauren Johnson i Virginia i USA att nysa flera tusen gånger per dag. Efter ett tag fick hon diagnosen att hon efter en halsinfektion hade fått fel på sitt immunsystem, skriver irländska Mirror.

Förra året fick även Katelyn Thornley från Texas kraftiga nysanfall. Läkarna är dock fortfarande förbryllade över vad det beror på.

Här är ett inslag om Ira Saxena och hennes nysningar: