Sam ska skaffa barn med sin syster: "Inte konstigt alls"

- 05/08/2016, 15:12 -
Sam och Bron ska skaffa barn ihop – trots att de är syskon.
1 av 4

Sam och Bron ska skaffa barn ihop – trots att de är syskon.

Faksimil mamamia / TT

Bron ska bara donera ett ägg.
2 av 4

Bron ska bara donera ett ägg.

Instagram

Och Sams pojkvän Brad ska använda sina spermier.
3 av 4

Och Sams pojkvän Brad ska använda sina spermier.

Instagram

Sams mamma tycker det är lite konstigt.
4 av 4

Sams mamma tycker det är lite konstigt.

Instagram

Kollar man närmre på det så kanske det finns några undantag – men deras mamma är lite tveksam.

Att skaffa barn med sin syster kan tänkas vara märkligt och ja, incest är ju olagligt i princip överallt i världen. Men Sam Leighton-Dore säger att det inte alls rör sig om incest när han ska skaffa barn med sin syster Bron.

Anledningen är faktiskt riktigt självklar då det är hans pojkvän Brads sperma som kommer att användas till proceduren som är en så kallad IVF eller provrörsbefruktning – tillsammans med Brons donerade ägg. Det är egentligen ganska fint då barnet ju kommer att få Sams gener.


Sam och pojkvännen Brad.

I en krönika publicerad på australienska sajten Mamamia skriver Sam att han vill se sin pappas mjuka sinnelag och hans mammas envishet samt systerns fantastiska kreativa sida – och enda möjligheten är att hans syster donerar ett ägg.

Syskonens mamma tyckte att det kändes lite märkligt först men med tiden vande hon sig vid tanken. Det är inte Sams syster som ska bära barnet, utan en surrogat.

Sams mamma.

Sams syster Bron och mamma.

Idén föddes när paret var lite fulla och när de sedan föreslog det för systern var hon glad att kunna hjälpa till. I artikeln skriver Sam att det inte finns något rätt eller fel sätt för ett barn att komma till världen. Paret välde surrogatmödraskap och IVF istället för adoption då önskan om att ha rötter i familjen var stark.

"Vi kommer älska barnet ovillkorligt – det är det enda som är säkert", skriver Sam i sin artikel som Cosmopolitan också uppmärksammat.