Världens äldsta är nu 145 år: Jag vill dö, barnbarnen klarar sig”

- 07/09/2016, 12:59 -

Det här är en riktig krutgubbe! Han har har förberett sig på att dö sedan 1992 men tydligen ville livet annat.

När Mbah Gotho föddes i Indonesien var inte telefonen uppfunnen och några glödlampor hade världen inte sett till. Här hemma började Sverige, Norge och Danmark ha samma valuta och ute i världen snackar alla om hur det tyska kejsardömet snart ska bildas. Det var med andra ord väldigt länge sedan.

Mbah har sett bilar uppfinnas, flygplanen uppfinnas, tåg, faxen och elgitarren. Samma dag som han fyllde 100 år splittrades Beatles och några dagar efter att han fyller 120 år så vinner en 20-årig Pernilla Wiberg sin första världscuptävling i slalom.

Det är ett långt liv han haft, Mbah Gotho, som hävdar att han är 145 år. Myndigheterna i Indonesien har inofficiellt godkänt alla papper där det står att han föddes den 31 december 1870 och med det skulle Mbah vara världens älsta man.

Mbah Gotho har överlevt alla sina fyra fruar, den senaste dog 1988 och Mbah själv trodde att livet skulle ta slut i början av 90-talet, när han fyllde 122. Men livet ville annat och nu spenderar 145-åringen sina dagar på verandan utanför huset lyssnades på radio.

I en intervju med tv-kanalen Liputan 6 ska krutgubben sagt att han nu är redo att dö för att hans barnbarn numera är helt självständiga. Mbah fortsätter med att berätta att han känner att han sett och hört allt så han inte har något emot att dö, skriver Daily Mail.

Världens officiellt äldsta människa var 122-åriga Jeanne Calment i Frankrike. Hon dog 1997.

Känner du någon som är riktigt gammal? Då kanske du ska köpa ett spa i present! På Prisjakt hittar du bra priser.