Måndag 23 Maj
Stockholm

Här är två enkla frågor som visar om ditt förhållande är dömt att misslyckas

Är du kär eller inte i din partner?
Är du kär eller inte i din partner?. Foto: TT

Har ni det lite jobbigt i ert förhållande? Då kan nog det här hjälpa er.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det kan vara svårt att göra slut ibland. Du kanske är för feg eller så känner du kanske att du har investerat så mycket tid i förhållande att du bara fortsätter.

Eller så kanske du bara inbillar dig att allting är bra. Hur som vill nog ingen gå i ett förhållande som är dömt att misslyckas.

Men nu kan den tiden vara förbi hävdar de två professorerna Leora Fiedberg och Steven Stern på ett Universitet i Virgina, skriver Indy100.

De har tagit fram två frågor som kommer visa om gifta par har den riktiga kärleken eller inte.

Fråga nummer ett lyder:

"Hur lycklig är du i i ditt förhållande i jämförelse med hur lycklig du skulle vara om du inte skulle vara i äktenskapet?

Fråga nummer två lyder:

"Hur tror du din partner svarade på frågan?"

Efter undersökningen kom de bland annat fram till att det är större sannolikhet att ert förhållande kommer avslutas om du svarar att du skulle vara lika glad singel som i äktenskapet. Men de kom också fram till att det endast var 41 procent som kunde svara på hur deras partner egentligen kände.

Något som är ett problem enligt Stern.

– Om det är så att jag tror att min fru är jättelycklig i vårt äktenskap så kanske jag ber henne göra mer sysslor eller ber henne bidra mer till familjens ekonomi. Men om hon inte nu är lycklig så kan dessa saker vara droppen i vårt äktenskap och hon vill skilja sig, säger Stern enligt Indy100.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Älskar du din partner?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela