Sms-tjänsten sexchockar

- 08/10/2008, 10:52 -

Sms-tjänsten 118 100 svarar på alla sorters frågor. Med grova sexsvar.

"Svar på allt" är devisen som sms-tjänsten följer stenhårt. Vad de dock inte gått ut med är hur de svarar. Sedan starten i april har över 600 000 frågor besvarats. Ibland med grova sexsvar. Till exempel skriver metrobloggaren "Mammz" på sin blogg.

"Skickade till 118100 och frågade vad är en rosa socka och fick detta till svar: En rosa socka uppstår när ändtarmens väggar faller ut genom analöppningen, ett slags analt framfall (prolaps). Den lilla biten av ändtarmen som tittar fram liknar en rosa socka. Detta brukar kunna ske bland annat vid analsex då penis dras ut plötsligt."

Problemet är att sms-tjänsten inte har någon åldersgräns. Och nu oroas barnpsykologer av att det kan vara skadligt för de yngre. Men 118100:s vd Mikael Benckert slår ifrån sig.

– Jag tycker inte att det är okej men gränsdragningar är inte enkelt. Vi försöker lösa det genom att sätta låg prioritet på frågor av till exempel sexuellt förnedrande karaktär. Om folk får vänta länga på svaren minskar de, säger han till Sthlm City.

Enligt Mikael Benckert svarar de inte på frågor som är olagliga, exempelvis om narkotika. Men någon vidare kontroll eller åldersgräns är inte aktuell.

Skrivet av: