Torsdag 23 Sep
Stockholm

Höll på att tortera flickvännens hund till döds – får bara fyra månaders fängelse

Inte nog med att han bara får 16 veckor i fängelse, snart kommer han att få ha husdjur igen.

Kommentera (64)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett helt sjukt fall av djurplågeri skakar nu England. Offret heter Daisy, och är en King Charles Spaniel, som har fått svåra yttre och interna skador efter att torterats av sin före detta husse.

Mark Simon Sharp, som hade ett förhållande med Daisys ägare, har inte bara erkänt att han stått och stampat på den stackars hunden, han har nu även dömts för att ha hällt kokhett vatten på Daisy.

Sharp själv menar att han bara är "klumpig", och gnällde också i domstolen över att han nu förlorat alla sina vänner och sitt jobb efter att djurplågeriet blivit känt.

Daisy hade flera knäckta revben och ett brutet höftben, och poliserna och läkarna som jobbat med fallet är förskräckta över Sharps grymhet. De säger till och med att skadorna på Daisy går att jämföra med de skador en hund får efter att blivit påkörd av en bil, skriver brittiska Metro.

Kan snart få ha husdjur igen

Man skulle ju kunna tro att Sharp aldrig skulle tillåtas att få ha husdjur igen. Men jodå, det kommer han att få. Redan om 15 år kan Sharp få ha husdjur hos sig igen, trots hans vidriga brott mot hunden Daisy. Dessutom kommer han vara ute på gatorna igen om bara 16 veckor.

Under omständigheterna mår Daisy mycket bättre nu, och har nu ägare som bryr sig om henne.

– Alla som är oroliga kan vara säkra på att Daisy bor i ett kärleksfullt hem och har allt hon behöver, säger Claire Fisher, utredare vid brittiska djurskyddsmyndigheten till brittiska Metro.

BORDE STRAFFEN FÖR DJURPLÅGERI SKÄRPAS?
Tack för din röst!
Kommentera (64)
Kopiera länk
Dela