Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Simon, 28, höggs av mördarclown med machete

- 12/10/2016, 13:58 -
Simon blev attackerad av en galen clown.
1 av 2

Simon blev attackerad av en galen clown.

Mirror

Det var som hämtat från en skräckfilm, berättar Simon.
2 av 2

Det var som hämtat från en skräckfilm, berättar Simon.

Mirror

"Det var som hämtat ur en skräckfilm", berättar Simon, som nu visar upp skadan efter att blivit huggen av en mördarclown.

Just nu är alla fullständigt livrädda för clowner världen över. På tisdagen kunde Nyheter24 rapportera om att 18-åriga Jasmine sett en clown i en stor svensk stad. Och det kanske finns en bra anledning till att man ska vara lite skraj för de maskerade ”skämtarna”.

Det var i söndags som kickboxaren Simon Chinery, 28, skulle gå hem från krogen i sin hemstad Blackburn i England som han upplevede något som var ”hämtat ur en skräckfilm”.

En clown, med stort grönt hår, svartfärgade ögon, och stort rött skägg attackerade Simon och började hugga mot honom med en 30 centimeter lång kniv.

– Jag fick panik när jag såg kniven. Han pekade på mig med den och när han anföll mig tog jag tag i kniven. Det var ren instinkt, säger Simon till tidningen The Mirror.

Simon och clownen hamnade i ett våldsamt slagsmål, och när Simon hindrade clownen från att hugga honom i halsen så skadade han sina fingrar allvarligt.


– Mina fingrar bara exploderade. Det var blod överallt, säger Simon.

De senaste dagarna har Simon legat på sjukhus, och risken är att han aldrig kommer kunna använda sin hand igen, skriver The Mirror.

Och clownen? Han är fortfarande på fri fot.

Se intervjun med Simon här:


En som skulle skoja lite och klä ut sig till clown var Ashely. Det gick inte så bra. Han blev attackerad av sina "offer" och slagen blodig:

i England har man stora problem med clowner just nu – och nu har en kuslig "attacklista" dykt upp på Instagram. Läs mer om det här.

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl skrev en text om vad han skulle göra om han blev skrämd av en clown. Läs mer om det här.