Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1774
reaktioner idag

Igelkotten Nelson har ovanlig sjukdom – föddes helt utan taggar

Naturen gör konstiga saker ibland. Igelkotten Nelson har en genetisk sjukdom och saknar taggar.

Nelson är något alldeles extra.

Igelkotten Nelson föddes utan taggar.

Han är inte så lik sina artfränder.

Så här taggiga brukar igelkottar vara – med 500 piggar.

Vi har sett konstiga djur förut. Visa photoshopade och andra som bara... är otroligt glada och söta.

Men igelkotten Nelson är något alldeles extra. Han föddes utan taggar och måste få massage med olja varje dag. Som tur är blir han omhändertagen på vilddjurscentret Foxy lodge wildlife rescue.

Daily Mail skriver att Nelson är helt naken eftersom han inte fått en enda tagg på kroppen. Det normala för hans artfränder är att ha cirka 500 taggar på ryggen.

Jämför Nelson med en taggig igelkott genom att dra över bilden:

Anledningen till att den här kotten är utan piggar beror troligtvis på en genetisk sjukdom. Tack vare den dagliga massagen och att han på hjälp att rengöra sig kan han leva sitt liv ganska normalt.

Han kan dock inte släppas ut i naturen eftersom han inte har några taggar och därmed saknar förmågan att skydda sig mot rovdjur. Men på vilddjurscentret hoppas vårdarna att Nelsons taggar en dag växer ut, skriver Daily Mail.

Det är bara att hålla tummarna för Nelson alltså.

Igelkottar i Sverige har haft det tufft på grund av milkshakes – läs om det här. Vill du se något gullig måste du kika på den här kattungen som räddades efter en storm.

Vill du bara se söta djur i allmänhet – klicka här!

Vill du ha en igelkott?

Mer:

Veterinären Kristen sköt katt med pil i huvudet – får fortsätta jobba