Här snor tjuven en hink – med guld värt 14 miljoner!

- 01/12/2016, 13:46

Den här killen hade förmodligen ingen aning om vad han fick tag i.

Det finns fräcka tjuvar och så finns det riktigt fräcka tjuvar. Vi minns alla tjuven i Borås som helt lugnt gick in på en frisörsalong och snodde en mobil. Mitt framför ögonen på personalen. Se klippet från övervakningskameran här.

Nu har Borås-tjuven dock mött sin överman vad gäller fräckhet.

Det var den 29 september i år som en värdetransport i New York råkade ut för en riktigt märklig stöld.

På bilder från olika övervakningskameror ser man hur en lastbil står obevakad med bakdörren öppen. Vakten syns inte i bild men ska vid tillfället pratat i telefon.

Då passar en kille på. Han går helt enkelt fram till värdetransporten och tar en stor hink. På bilderna kan man se att han få kämpa med hinken, den verkar väga en hel del.

Här kunde historien ta slut, varför skulle vi skriva om en tjuv som snott en hink på Manhattan?

Nu var det inte hinken som var det viktiga, utan innehållet. Värdetransporten står nämligen utanför en guldsmed och i hinken ligger det tunna blad av guld.

Värdet? 14 miljoner kronor.

Japp, du läser rätt, tjuven fick med sig en hink med rent guld värt 14 miljoner kronor.

Polisen i New York har delat det här klippet i hopp om att hitta tjuven. Polisen säger att tjuven fick kämpa, det tog en hel timme att gå en sträcka som normalt tar 10 minuter att gå, skriver brittiska Metro.

Frågan är nu om tjuven visste vad han snodde eller om han fick världens överraskning när han öppnade hinken?

En tjuv som visste exakt vad hen snodde var tvätt-tjuven i Motala. Nyheter24 skrev för några månader sedan om tjuven som var ute efter trosor.