Tisdag 20 Apr
Stockholm

Här räddar Greig sin hund från den våldsamma kängurun – med en smocka

Öga mot öga med en två meter lång känguru gör Greig allt för sin hund.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att göra allt för sitt husdjur är mänskligt. Vi minns alla killen som simmade ut i det iskalla vattnat, genom isen, för att rädda sin hund.

Här kommer ännu en fin historia om en hund i knipa.

Hade den här händelsen inte fångats på film så hade förmodligen ingen trott 34-årige Greig Tonkins.

Det var i sommras som Greig och några vänner gav sig ut för att jaga vildsvin i New South Wales som ligger i sydöstra Australien. Grieg som till vardags jobbar på Taronga Western Plains Zoo kände till området väl och visste att det fanns många kängurus där.

Förmodligen kunde han inte ens gissa sig till hur nära en känguru han skulle komma.


Under jakten släpper sällskapet iväg sina hundar, detta för att de ska nosa upp vildsvinen.

Men istället för att vildsvin hittar Greigs hund Max en två meter lång känguru. Det stora djuret attackerar hunden och håller fast den i ett dödsgrepp.

Då gör Greig det som nu fått honom att kallas hjälte. Han hoppar ner från bilen gänget åker i, springer fram till jättekängurun och ger den en smocka i ansiktet. Djuret släpper hunden och flyr in i skogen.

Efter att den här videon i helgen setts av miljoner människor har även Greig fått mycket kritik. Många menar att det inte var rätt att slå till kängurun för att rädda hunden.

Till Daily Mail Australia säger Greigs chef på djurparken att man nu startat en utredning och att det kan resultera i någon form av straff för Greig.

Något som är nästa ännu finare är när djur räddar djur. Som i det här klippet där en hund räddar en liten delfin.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela