Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför är det en liten "ficka" mitt i skrevet på dina trosor

- 09/01/2017, 09:38 -

Ibland är det en liten ficka mellan benen på trosor. Det finns en väldigt enkel förklaring.

De flesta trosbärare har väl någon gång undrat det här. I grenen på underkläderna sitter det så gott som alltid en bit bomullstyg.

I vissa plagg är den fastsydd vid tygets alla kanter, men ibland är det bara sömmar på sidorna och trosorna har därmed en liten ficka mitt emellan benen.

Vad är den till för egentligen?!

Jo, det är själva tygbiten som är grejen. Den här faktiskt mycket viktiga tygbiten kallas för en grenkil och finns på plats för bättre passform och hygien, det skriver Gustextil. Bomullstyg andas bättre än de flesta andra textilier och är därför perfekt här.

tygbit trosor fickaBildkälla

Men fickan då? Tja, den är inte till för något speciellt. Det handlar helt enkelt om att den som sytt trosorna gjort det enkelt för sig och skippat sista sömmen. I vissa fall är det också en designfråga då en söm fram på trosan skulle synas för mycket.

Så, om du brukar förvara dina trosskydd, pengar eller nycklar i den där lilla fickan kan du väl fortsätta med det – men det är inte därför den finns.

Har du någon gång pillat dig i navel och känt att det pirrar i könet? Då ska du läsa det här. Har du en vagina borde du känna igen dig i dessa saker typ alla med en vagina tänkt nån gång.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.