Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1051
reaktioner idag

Parken vägrar släppa späckhuggarna fria – trots att showen läggs ner

Efter år av kritik har nu parken haft sin sista show med späckhuggare. Men allt är inte frid och fröjd.

Seaworld

Vattenparken Seaworld i San Diego hade sin sista show med sina ökända späckhuggare under söndagen. Parken har under väldigt lång tid kritiserats för hur de behandlat späckhuggarna och det har varit flera dödsolyckor i samband med showerna.

Under fredagen avled den mesta kända späckhuggaren Tillikum. Det stora djuret blev känt efter filmen ”Blackfish” 2013 där späckhuggaren var inblandad i en attack som dödade tre personer.

Efter den filmen höjdes återigen röster för att parkerna skulle sluta hålla späckhuggare i fångenskap för underhållning.

Men trots att showerna nu har avslutas kommer Seaworld inte släppa ut djuren i frihet. Parkens företrädare säger att djuren är födda i fångenskap och förmodligen inte skulle klara sig om de släpptes ut i havet. Detta skriver Reuters.

Showen kommer nu att inrikta sig på att sprida kunskap om hur snäckhuggarna lever i frihet.

De två andra Seaworld-parkerna i Orlando och San Antonio meddelar samtidigt att de kommer lägga ner sina shower 2019.

Nyheter24 har tidigare berättat om att annat djur i fångenskap som fått mycket uppmärksamhet. Isbjörnen Pizza är inspärrad i en glasbur mitt i en galleria i Kina. Se videon här.


Mer:

Isbjörnen Pizza bor i en galleria – nu vill ett europeiskt zoo adoptera honom