Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här opererar läkarna ut 150 levande maskar ur kvinnans mage

- 12/01/2017, 17:31

Varning för obehagliga bilder. 22-åringen sa att hon hade haft så ont i magen att hon inte kunnat ha sex med sin man.

Det är skrämmande bilder när läkarna öppnar upp magen på en kvinna från Chandauli-området i norra Indien. Det hela får oss att minnas bilderna från en operation i Texas förra året. Där drog läkarna ut en mask ur ögat på en kille. Om du vågar kolla så kan du hitta videon på det hela här.

Neha Begum, 22, hade under lång tid klagat på magont och kräkts under över en månads tid. Den 2 januari tog hon sig till sjukhus och läkarna beslutade att operera henne direkt.


Läkarteamet på KG Nada Hospital kunde inte tro sina ögon när de öppnade magen på kvinnan. 150 levande maskar hittade och avlägsnde teamet från kvinnas tarmar. Operationen tog hela fem timmar.

Dr Anand Prakash Tiwari säger till brittiska Metro att han var chockad över antalet maskar i kvinnas mage.

- Normalt kan man hitta tre fyra stycken, det var första gången vi hittade så här många, säger Dr Anand Prakash Tiwari.

Maskarna kommer in i kroppen via små ägg som kan hittas i till exempel sallad som inte tvättats i rent vatten.

Neha Begum mår nu mycket bättre och ser fram emot ett normalt liv. Bland annat säger hon att hon och hennes man inte kunnat ha sex under tiden hon varit sjuk och att hon nu tror det kommer bli bättre, skriver The Mirror.

Det har varit flera märkliga operationer i Indien, vi minns alla 18-åringen som kom in till sjukhuset och läkarna tvingades operera bort en 20 centimeter lång svans. Se den otroliga videon här.