Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskare: Så ska du dansa om du vill få ragg

Alla vet ju varför man försöker dansa riktigt snyggt. Nu har forskarna tagit reda på vilken dans som funkar bäst.

WOW

Ibland drar man upp volymen och freakar loss hemma i lägenheten. Då spelar det ingen roll alls hur man dansar.

Andra gånger är det på klubben och då kanske man har andra planer i sikte med sin dans. Vissa bestämmer sig då för att sända första dejten live på Facebook, till exempel Elin när hon träffade Daniel. Kolla in det roliga klippet här.

Men nu tillbaka till dansen.

För ärligt talat, hur många har inte försökt dansa sig till en sängplats? Ibland lyckas det men de flesta gånger blir det platt fall.

Därför är det glada nyheter att några forskare på University of Northumbria i England nu kommit fram till vilken dans som funkar bäst för att få ragg. Titta och lär!

Forskarna lät 57 män och 143 kvinnor titta på 3d-animerade danser. Sen skulle de ge betyg på vilken dans som var mest attraktiv.

I videon här ovan kan du se vilken dans du ska ge dig på för att få ögonen på dig. Du kan också se hur du absolut INTE ska dansa.

Forskarnas förklaring till varför det just var den här dansen som vann är ”höfterna rör sig osymmetriskt”. Något att tänka på i helgen!

Tilläggas bör att detta tydligen bara gäller kvinnor enligt forskarna, hur män ska dansa framgår tyvärr inte.

Läs forskarnas rapport här.

Har du nu fått med någon hem så kan du ju dagen efter testa honom, om det råkar vara en snubbe, med de här frågorna. Kan blir skratt eller extremt dålig stämning. Kolla in testet här.

Mer:

Stor undersöking: 15 "osexuella" saker tjejer gör – som killar tänder på