Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Din dildo kan vara hackad – så skyddar du dig

Nyheter | 05/04/2017 16:30

Dildon har en inbyggd kamera som tydligen vem som helst kan komma åt.

Meningen är att man ska kunna filma och dela med sig av sina intima filmer till sin partner. Nu visar det sig att dildon med kamera är väldigt lätt att hacka och filmerna kan enkelt komma i orätta händer.

The Siime Eye tillverkas av Svakom och är en dildo med en liten kamera i toppen. Med den kan användaren enligt tillverkaren ”dela underbara sexäventyr med din partner”.

Dildon kopplar upp sig mot internet via ett inbyggt trådlöst nätverk.

Men när säkerhetsföretaget PenTestPartners testade säkerheten kom de fram till ett skrämmande resultat.

Tillverkaren har förinställd så att alla sexleksaker har samma säkerhetskod, 88888888. och om någon utomstående känner till koden är det enkelt att koppla upp sig mot dildon.

För en hacker, eller en obehaglig granne, är det sedan enkelt att sätta igång dildons kamera och även komma ut inspelade filmer.

Säkerhetsföretaget har försökt kontakta tillverkaren som inte svarat tillbaka och nu råder man alla som köpt den här sexleksaken att genast byta lösenord.

Om du hellre vill ha en flygare dildo: