Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2039
reaktioner idag

Här river de höghuset utan varning – folk flyr i panik

Människor fick snabbt söka skydd när den gamla byggnaden plötsligt rasade.

Kina

Höghuset kallades för Zhonglian building och låg i Changzhou i östra Kina. Det var planerat att det gamla huset skulle rivas, men ingen hade riktigt bestämt när.

På bilderna ser man hur byggnaden plötsligt rasar, trots att det både är trafik och massa människor bara meter från byggnaden.

Enligt Yangtse Evening Post så slog trafiklysena om till rött bara sekunder innan den 12 våningar höga byggnaden kollapsade.

Enligt samma tidning ska byggföretaget utrymt en lekplats och några arbetsplatser i närheten innan de förstörde byggnaden.

Byggföretaget använde inga sprängmedel för att få byggnaden att rasa utan hade under flera veckor gradvis gjort hål i byggnadens väggar. Detta för att den skulle rasa av sin egen tyngd.

De här bilderna är nästa lika skrämmande som bilderna från det jordskred som drog med sig flera hus i Kina i augusti förra året:

Mer:

Försvann för 15 år sedan – sen dök mystisk video upp