- Foto: Pixabay

Därför vill tjejer ligga med killar som liknar deras bröder

En helt ny forskningsrapport har kommit fram till något som många kanske kommer tycka är riktigt jobbigt...


Att många undermedvetet letar efter en partner som liknar ens föräldrar har man ju hört. Men nu har en ny forskningsstudie kommit som visar att det finns andra familjemedlemmar som styr vad man gillar och inte gillar.

Forskare har låtit kvinnor titta på olika bilder på kändisar, familjemedlemmar och deras partners, och sedan dragit slutsatser genom att se vissa likheter i ansikten.

Och i studien, som publicerats i Evolution and Human Behaviour Journal, menar man att man hittat tydliga bevis för att kvinnor dras till män som liknar deras bröder, skriver Independent.

– Vi vet inte om det stämmer in på alla kvinnor, men det finns definitivt ett mönster. Kvinnornas partners hade subtila likheter med kvinnornas bröder, säger forskaren Tamsin Saxton till Independent.

Saxton menar att vi dras till det vi känner igen, och att likheter i utseende kan vara lika viktigt som att man har samma intressen, eller samma musiksmak.

Så nu vet du det. Hoppas att inte familjemiddagen blir allt för stel ;)

Det finns faktiskt ett politiskt förbund som vill att det ska vara helt lagligt för syskon att ha sex – läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde incest vara lagligt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.