Därför vill tjejer ligga med killar som liknar deras bröder

- 12/05/2017, 09:46 -

En helt ny forskningsrapport har kommit fram till något som många kanske kommer tycka är riktigt jobbigt...

Att många undermedvetet letar efter en partner som liknar ens föräldrar har man ju hört. Men nu har en ny forskningsstudie kommit som visar att det finns andra familjemedlemmar som styr vad man gillar och inte gillar.

Forskare har låtit kvinnor titta på olika bilder på kändisar, familjemedlemmar och deras partners, och sedan dragit slutsatser genom att se vissa likheter i ansikten.

Och i studien, som publicerats i Evolution and Human Behaviour Journal, menar man att man hittat tydliga bevis för att kvinnor dras till män som liknar deras bröder, skriver Independent.

– Vi vet inte om det stämmer in på alla kvinnor, men det finns definitivt ett mönster. Kvinnornas partners hade subtila likheter med kvinnornas bröder, säger forskaren Tamsin Saxton till Independent.

Saxton menar att vi dras till det vi känner igen, och att likheter i utseende kan vara lika viktigt som att man har samma intressen, eller samma musiksmak.

Så nu vet du det. Hoppas att inte familjemiddagen blir allt för stel ;)

Det finns faktiskt ett politiskt förbund som vill att det ska vara helt lagligt för syskon att ha sex – läs mer om det här!

Borde incest vara lagligt?