Jay började borsta tänderna när han fyllde 21.
Jay började borsta tänderna när han fyllde 21. - Foto: Channel4/TT

Jay, 21, hade aldrig borstat tänderna – förvandlingen är otrolig

Tandstenen tog över hela Jays tänder. Som tur var kunde han få tandproteser och sportade snabbt ett snyggt leende.


De flesta lär sig vid ung ålder att ta hand om sina tänder och åtminstone borsta dem två gånger om dagen. Sen är det många som slarvar lite med tandtråd (här kan du läsa om fem vanliga misstag du gör vid tandborstning), men väldigt få har varit så slarviga som Jay.

Channel4

När han var 21 år gammal så började hans tänder bokstavligen att ruttna. Han menade att han aldrig "blev uppmuntrad att borsta tänderna" som ung. Efter år av mycket läsk och dålig mat i kombination med att han inte borstade tänderna så kan ni säkert gissa hur illa det till slut blev:

Channel4

Jay uppmärksammades när han var med i ett brittiskt tv-program vid namn "Embarrassing bodies" och där blev tandläkaren väldigt chockad av hur illa det blivit. Jay vågade inte gå till tandläkaren efter att hela hans övre tandrad var fylld med tandsten. I programmet slipades allt bort och som tur var fanns det delar av ben inuti tandköttet som inte ruttnat. 

Trots att 11 tänder var tvungna att helt opereras bort. 

Resten var alltså helt ruttet och förstört. Tack vare den räddade tand-/benmassan kunde Jay få proteser och sportade snabbt ett så här fräscht leende:

Channel4

– Jag vill verkligen sluta med läsken och nu har jag påbörjat en rutin som innebär att jag faktiskt borstar tänderna när jag vaknar, berättade Jay i programmet.

Vi hoppas verkligen att Jay tagit hand om sina tänder efter att programmet sändes 2011. Hans tänder har nämligen blivit virala igen år 2017 genom bland annat Unilad och Mirror som skrivit om Jays skräcktänder.

Läs också om vad du kan göra om du drabbats av frätskador på tänderna, så kallad erosion.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borstar du tänderna två gånger om dagen?
Tack för din röst!