Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skeppsbruten hund funnen på öde ö

- 08/04/2009, 10:10 -

Mirakelhunden simmade nästan en mil och levde Robinson Crusoe-liv på öde ö.

En hund som spolades överbord under en båtresa har funnits fyra månader senare – på en öde ö i Australien. Ägarna Jan och Dave Griffith trodde att hunden Sophie drunknat efter att hon försvunnit i vågorna.

Men hon överlevde. Efter att ha simmat nästan en mil i hemsökta hajvatten nådde hon ön, där hon levde på en kost av unga vildgetter. Ett Robinson Crusoe-liv i sann anda.

– Lukten av en blöt hund är oemotståndlig för hajar, så att hon simmade åtta kilometer är verkligen otroligt, säger en fiskare i området.

Fyra månader senare upptäcktes Sophie av några skogsvaktare. Och familjen Griffith blev mäkta överraskade när de återförenades med sin älskade hund, skriver Times Online.

– Hon förvånade oss alla. Hon är en husdjurshund och kolla vad hon har gjort, hon har simmat nästan en mil och hon har levt alldeles ensam. Vi önskar verkligen att hon kunde prata, det gör vi, säger Jan Griffith till BBC.

Frossa i Robinson Crusoe-liv nedan:

Skrivet av: