Sökes: Nya jorden

Forskare tror sig finna ny planet åt oss till 2012.


– Vi kommer att hitta en planet av jordens storlek till 2010. Och en planet av den storleken som vi faktiskt kan bo på till 2012, säger Greg Laughlin vid University of California som är medlem i ett av de forskarlag som faktiskt söker nya planeter åt oss.

Den franska satelliten Corot är redan uppe och söker planeter åt oss. I april skickar amerikanerna upp ytterligare en satellit som ska leta efter alternativa världar. Den heter Kepler.

Med lite tur och mer ansträngning kanske vi snart kan hitta en planet vi faktiskt kan bo på – som inte är vår egen jord. Kommer vi då att bo där året runt, eller kommer det att användas exklusivt som en semesterplanet?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.