Restaurangen har tagit emot hot.
Restaurangen har tagit emot hot. - Foto: Pexels och Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Restaurang hotas – på grund av maträttens likhet med Putin

Kriget breder ut sig i Ukraina och världsledare såväl som privatpersoner fördömer Vladimir Putin – något en restaurang i Frankrike också fått känna av. Många har nämligen trott att en viss maträtt uppkallats efter den ryske presidenten, men så är inte fallet.


Sedan Ryssland invaderade Ukraina den 24 februari har människor världen över visat sin avsky genom protester mot Vladimir Putin och manifestationer till stöd för det ukrainska folket. Se bilder från demonstrationerna här.

Men det är inte bara Putin som blivit föremål för fördömande, utan också en restaurang i Frankrike, rapporterar Insider.

Restaurangen La Maison de la Poutine hotas

Mer specifikt är det restaurangen La Maison de la Poutine, även kallad The House of Poutine på engelska, som sedan invasionen fått ta emot hot och verbala attacker.

Anledningen? Ja, en föreställning om att maträtten man döpt restaurangen efter – poutine – skulle vara en hyllning till Vladimir Putin, enligt Insider.

Tvingas bemöta hatet på Twitter

På grund av de hot och det hat som riktats mot restaurangen, vilken finns i både Paris och Toulouse, fick man till slut ta till Twitter för att förklara sig.

"Det verkar nödvändigt för oss att påminna om att det inte finns någon koppling mellan La Maison de la Poutine och den ryska regimen och dess ledare", står i tweeten, enligt Insider

Samtidigt förklarade man att maträtten, som består av potatis, ost och brunsås, uppkom redan på 1950-talet i Quebec i Kanada.

Restaurangen uttrycker dessutom sitt stöd för det ukrainska folket. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!