Evenemanget har fått hård kritik.
Evenemanget har fått hård kritik. - Foto: Alexei Alexandrov/AP/TT och Skärmavbild/Instagram/antek.krolikowski

Massiv kritik mot MMA-fajt mellan ”Putin” och ”Zelenskyj”

Initiativet, som går ut på att dubbelgångare till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och Rysslands president Vladimir Putin möts i en MMA-match, är tänkt att samla in pengar till krigets offer. Men idén möts av hård kritik i sociala medier.


Det är den polske skådespelaren Antoni Krolikowski som lanserat den kontroversiella idén, tänkt att genomföras senare i april, som går ut på att "dubbelgångare" till Volodymyr Zelenskyj respektive Vladimir Putin ska mötas i en MMA-ring.

Men det planerade evenemanget, vars intäkter oavkortat ska gå till krigets offer i Ukraina, har fått utstå hård kritik i sociala medier. 

MMA-fajten mellan "ledarna" får hård kritik

I ett inlägg som Antoni Krolikowski publicerat på Instagram, som nu är borttaget, visade man upp de tilltänkta dubbelgångarna. 

Men kommentarsfältet fylldes snabbs av tiotusentals kommentarer som fördömde initiativet och kallade det både "osmakligt" och "olämpligt".

Foto: Skärmavbild/Instagram/antek.krolikowski

Antoni Krolikowski: "Förlåt"

På måndagkvällen tycks kritiken ha blivit så pass omfattande att Antoni Krolikowski till slut backat från initiativet. I en ny video på Instagram ber han om ursäkt och texten under videoklippet är kort och koncis: "förlåt". 

Redan innan detta rådde det dock tveksamheter om MMA-fajten skulle bli av. Arkadusz Wisniewski, borgmästare i den polska staden Opole där fajten var tänkt att äga rum, hade nämligen redan gått ut offentligt med att man inte tänkt tillåta evenemanget.

/
/
MMA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!