Utrikesminister Ann Linde (S) anklagas, av Rysslands utrikesdepartement, för att sprida "propaganda".
Utrikesminister Ann Linde (S) anklagas, av Rysslands utrikesdepartement, för att sprida "propaganda". - Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT och Fredrik Sandberg/TT

Ryska attacken mot Ann Linde: "Dumma uttalanden"

Rysslands utrikesdepartement går till attack mot Sveriges utrikesminister Ann Linde (S), som de menar sprider "propaganda" och går Natos ärenden.
– Dessa uttalanden är dumma, säger departementets talesperson Maria Zakharova i den statsägda radiokanalen Sputnik.


Rysslands utrikesdepartement uppger att Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) spridit "propaganda" och gjort uttalanden som kan tolkas som "provokationer", rapporterar Aftonbladet med hänvisning till den ryska, statsägda, radiokanalen Sputnik.

Zakharova om Lindes uttalanden: "Dumma"

Mer specifikt säger Maria Zakharova, det ryska utrikesdepartementets talesperson, att det är "otillåtet" att påstå att Ryssland på något sätt hotar Sverige eller Finland.

– Dessa uttalanden är dumma. De är inte baserade på fakta, de ligger i huvudströmmen av propaganda och provokation. De representerar inte folkets intressen i dessa länder, utan tjänar Natos intressen, som leds av USA, säger hon till Sputnik, enligt en översättning från Aftonbladet.

Här kan du läsa om Zakharovas tidigare utspel mot Sverige.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.