Lördag 2 Jul
Stockholm

Sexualförbrytare gömde två barn i garderob: "Katastrof"

Mannen döms nu till fängelse.
Mannen döms nu till fängelse. Foto: Stella Pictures

En 35-årig man, med 19 tidigare domar mot sig varav flera som varit relaterade till sexualbrott, har dömts ännu en gång. Detta efter att polisen hittat två försvunna barn i hans garderob.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i slutet av december förra året som polisen knackade på hos en 35-årig man i brittiska Skewen. 

Mannen, som tidigare dömts 19 gånger för 22 olika brott, varav flera sexualbrott, föreföll först att vara ensam i lägenheten, men polisen fattade misstankar när de såg en hög med lakan och kläder framför en garderob i ett av bostadens sovrum.

När de öppnade dörren till garderoben fann de två barn, i de yngre tonåren, som anmälts som försvunna av deras respektive fosterhem, rapporterar ITV.

Tog droger och jagade barn med kniv

Mannen greps och uppgav i förhör att barnen, en flicka och en pojke, bett honom att gömma dem och att de tagit både amfetamin och kokain tillsammans.

Under utredningen gång släpptes mannen på fri fot, men det skulle bara dröja ett par månader innan han greps igen. Den 28 februari i år uppstod tumult i bostaden och polis tillkallades när mannen sågs jaga två pojkar med kniv, enligt Metro

Döms till fyra års fängelse

Nu har mannen, vars försvarsadvokat beskrivit 35-åringens egen barndom som "inget annat än en katastrof", dömts igen, enligt ITV

Denna gång döms mannen till fyra års fängelse för att ha brutit mot en så kallad "sexual prevention order", alltså en särskild påföljd som ingått i ett tidigare straff och som skulle förhindra mannen från att utsätta allmänheten för fara i sexuell bemärkelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.