Stockholm

Sexåring sprang maraton – myndighet inkallad: "Han grät"

Sexåringen sprang 4,2 mil.
Sexåringen sprang 4,2 mil. Foto: Stella Pictures och Christine Olsson/TT

En sexårig pojke, hemmahörande i amerikanska Ohio, har sprungit ett helt maratonlopp – något som lett till massiv kritik mot föräldrarna och att myndigheter kallats in.
"Han fick slita fysiskt", skriver pappan Ben Crawford på Instagram.


Läs mer

Det var för ett par veckor sedan som "Flying Pig Marathon" gick av stapeln i Cincinatti i delstaten Ohio. Bland deltagarna som sprang loppets 4,2 mil fanns Ben och Kami Crawford samt deras sexårige son – något som väckt ilska i sociala medier.

Pojken sprang i nio timmar: "Fick slita"

Enligt föräldrarna tog det drygt nio timmar för sonen att slutföra maratonloppet och under vägen mutades han med chips.

”Vanligtvis brukar de dela ut Pringles efter cirka 3,2 mil. Han fick slita fysiskt och han ville ta pauser var tredje minut. När vi äntligen kom dit efter sju timmar hittade vi ett övergett bord och tomma lådor", skriver pappan på Instagram och fortsätter:

"Han grät och vi rörde på oss sakta, så jag sa att jag skulle köpa två lådor (med pringles) om han fortsatta springa”.

Föräldrarna får massiv kritik

Det dröjde inte länge innan kritiken började hagla i sociala medier, och kort därpå anmäldes familjen till Child Protective Services, vilket kan beskrivas som den amerikanska motsvarigheten till socialtjänsten i Sverige.

Även välkända sportprofiler, exempelvis OS-löparen Kara Goucher, har ifrågasatt pojkens medverkan. Nu har föräldrarna svarat på det hela via Instagram:

”Det här måste få ett stopp. Våra barn har fått mentala sammanbrott, men INTE från löpningen, utan från en folkhop som beväpnats av löpningens mest prisade och kända individer. De påstår att det är kränkande att låta barn springa, men de kommer inte med någon fakta."

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.