Pakistans förre premiärminister Imran Khan under ett tal till anhängare i april. Arkivbild.
Pakistans förre premiärminister Imran Khan under ett tal till anhängare i april. Arkivbild. - Foto: TT

Borttvingad Khan manar till marsch

Pakistans förre premiärminister Imran Khan uppmanar sina anhängare att fredligt marschera till Islamabad, för att pressa regeringen att utlysa nyval.


Khan förlorade en misstroendeomröstning i april och tvingades avgå efter drygt tre år vid makten. Sedan dess har han hållit flera massmöten för att mobilisera sina anhängare.

Dessa, vill han, ska på onsdag marschera till centrala delarna av huvudstaden och stanna där tills parlamentet upplöses och nyval utropas.

Enligt Khans tal i Peshawar på söndagen måste protestmarschen genomföras för att skydda den nationella suveräniteten.

Khan, tidigare superstjärna i cricket, hävdar nämligen att USA ligger bakom hans politiska fall. Anledningen skulle vara att han valt att närma sig Kina och Ryssland och att han var i Moskva för samtal med president Vladimir Putin den 24 februari, timmar efter Rysslands invasion av Ukraina.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.