Här är 5 saker som hittats i McDonald's-maten.
Här är 5 saker som hittats i McDonald's-maten. - Foto: Privat och Erik Simander/TT

5 vidriga saker som hittats i McDonald's-mat: "Skrek"

Varje dag äter miljontals människor på McDonald's och för det mesta lämnar kunderna mätta och belåtna. Men genom åren har kunder också gjort några minst sagt obehagliga upptäckter. Nyheter24 listar fem vidriga saker som hittats i maten på McDonald's.


Snabbmatskedjan McDonald's finns världen över och har lockat kunder i årtionden. Men genom åren finns det några måltider som inte levt upp till förväntningarna och som istället lämnat kunder i chock.

Nyheter24 listar några minst sagt obehagliga upptäckter som gjorts i mat från McDonald's. 

Groda i hamburgare på McDonald's i Sydafrika

Under 2022 hittade en familj i Sydafrika, som köpt mat från McDonald's till middag, en groda i en av hamburgarna.

– När min dotter skrek från köket tänkte jag först något i stil med "min tonåring har tappat det" eller "hon måste ha seriösa synproblem", har Willem Bezuidenhout, pappa i familjen, sagt till Nyheter24 tidigare och fortsatte då vidare:

– Men jag såg genast bakbenen sticka ut under salladsbladet och först var jag säker på att den var vid liv eftersom den såg så fuktig ut.

Här kan du läsa mer om grodan som hittades i McDonald's-burgaren.

Insekt i sallad på McDonald's i Sverige

År 2016 hittade Sanna Wahlström, som stannat till i Linköping för att äta på McDonald's, en insekt i den kycklingsallad hon beställde på snabbmatsrestaurangen.

Mer specifikt var det någon form av mal eller nattfjäril som låg bland salladsbladen.

– Jag fick panik och spottade ut allting. Det var jättevidrigt. Jag satt och skakade efteråt och tyckte att det var riktigt obehagligt, har hon tidigare sagt till Nyheter24.

Läs här om insekten som hittades i McDonald's-salladen.

Larv i hamburgare på McDonald's i England

En man i England hade köpt en hamburgare på McDonald's år 2022 och skulle avnjuta den i hemmet när han plötsligt gjorde en obehaglig upptäckt.

– Jag åt min burgare och efter att ha tagit en tugga tog jag en paus och då märkte jag hur någonting rörde på sig. Det var då jag öppnade burgaren och jag såg vad som såg ut som en mask, sade mannen, enligt Daily Record.

Här kan du läsa om larven som upptäcktes i hamburgaren.

Tuggummi i frukosten på McDonald's i Australien

En kvinna i Australien hade beställt en så kallad McMuffin år 2018, men fick en rejäl chock när det låg ett tuggat tuggummi mellan bröden.

– Jag öppnade den och hittade vad som såg ut som en bit tuggummi. Det var inbakad i burgaren, i osten, sade hon efteråt, enligt Daily Mail. 

Tand i pommes fritesen på McDonald's i Japan

En kvinna i Japan gjorde en omskakande upptäckt vid ett McDonald's-besök år 2015. Bland sina pommes frites hittade hon nämligen en människotand, vilket bland andra BBC då rapporterade om. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.