Vladimir Putin ryktas vara svårt sjuk i cancer.
Vladimir Putin ryktas vara svårt sjuk i cancer. - Foto: Sputnik/Kremlin Pool Photo/AP/TT och Mikhail Metzel/AP/TT

Spionkällan: Putin är sjuk – så många år har han kvar att leva

Vladimir Putins hälsa har varit föremål för spekulationer i decennier, men mer än någonsin förut efter invasionen av Ukraina. Nu uppger en källa inom den ryska underrättelsetjänsten för The Mirror att den ryske ledaren är dödligt sjuk.


Ryktena om Vladimir Putins hälsa är många och har florerat i åratal. Här kan du se hela tidslinjen över Putins påstådda sjukdomar.

Allra senast fick ryktet om att Putin är svårt sjuk i cancer nytt liv sedan en inspelning, där en oligark med nära kopplingar till Kreml påstod just detta, läckte. Läs mer om vad oligarken sade om Putins påstådda cancer här.

Källa inom FSB: Putin har aggressiv cancer

Liknande uppgifter kommer nu från en källa inom den ryska underrättelsetjänsten FSB. Personen ifråga har dels varit i kontakt med den tidigare FSB-agenten Boris Karpichkov, som numera är bosatt i England, dels haft direkt kontakt med brittiska The Mirror.

Källan uppger för tidningen att Vladimir Putins läkarstab uppgett att presidenten bara har två till tre år kvar att leva, samt att han har en "allvarlig cancerform som snabbt sprider sig".

Uppgifter: Putins syn är försämrad

FSB-källan uppger vidare att Vladimir Putins syn, till följd av den påstådda sjukdomen, blivit mycket dålig.

– Vi har fått höra att han lider av huvudvärk och när han är med i tv så behöver allt vara skrivet i väldigt stora bokstäver för att han ska kunna läsa vad han ska säga, säger källan till The Mirror och fortsätter:

– Bokstäverna är så stora att bara några meningar får plats på ett papper. Hans syn är verkligen sämre.

Lavrov dementerar rykten om Putins hälsa

Samtidigt dementerar Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov alla rykten om att Vladimir Putin skulle vara sjuk.

— Ni kan se honom på skärmarna, läsa hans tal, lyssna på hans tal. Jag tror inte att sansade människor kan lägga märke till några slags sjukdomssymptom hos denna man, säger han till franska TF1.

Här kan du läsa vad Lavrov sagt om Putins hälsa.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!