Parets son misstänks för mordet.
Parets son misstänks för mordet. - Foto: Stella Pictures och Johan Nilsson/TT

Paret hotades av sin egen son – knivhöggs sedan 327 gånger

Ett par hittades brutalt knivmördade i sitt hem i brittiska Blackburn. Nu har rättegången mot deras 36-årige son, som misstänks för det bestialiska mordet, inletts.


Det var den 20 november förra året som släktingar till paret, hemmahörande i brittiska Blackburn, slog larm efter att man inte kunnat nå dem. Väl vid bostaden hittades mannen och kvinnan brutalt mördade, rapporterar Metro.

Paret knivhöggs 327 gånger

Enligt den rättsmedicinska undersökningen som följde hade paret 327 stickskador: kvinnan hade blivit knivhuggen 162 gånger och hennes make hade blivit knivhuggen 165 gånger. 

Man kunde också konstatera att morden sannolikt skett kvällen innan de hittades, alltså den 19 november, och detta kunde även bekräftas av vittnesmål från grannar som hört höga skrik.

"Hörde lite av tumultet igår kväll och är orolig för er. Visste bara inte vad vi skulle eller kunde göra för att hjälpa er. Säg till om ni behöver något", skrev en orolig granne i ett sms till mannen dagen därpå, enligt Metro.

Misstänkte sonen lämnade mordhot

Samma dag som paret hittades greps deras son: en 36-årig man som sedan 2004 varit diagnostiserad med psykossjukdomen paranoid schizofreni. 

Han hade, enligt vittnesmål från personer som varit i kontakt med paret, börjat uppträda märkligt veckorna innan morden. Bland annat ska paret ha vaknat av att han stirrat på dem när de sov och han ska även ha lämnat lappar med mordhot under deras sovrumsdörr, rapporterar Metro.

På grund av detta hade paret försökt få mer stöd och hjälp i omvårdnaden av sonen – men utan framgång.

Erkänner att han dödat föräldrarna

Sonen erkände redan tidigt att han dödat sina föräldrar, men menade då på att hans pappa attackerat honom med kniv och att han sedan dödat sin mamma när hon velat ringa polisen.

Under rättegången, som just nu pågår i Preston Crown Court, uppger sonen att han erkänner sig skyldig till dråp, men nekar till mord, rapporterar Metro.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.