Chloe är en av flera kvinnor som drabbas när aborträtten i USA hävts av Högsta domstolen.
Chloe är en av flera kvinnor som drabbas när aborträtten i USA hävts av Högsta domstolen. - Foto: Unsplash / Jacquelyn Martin / TT

Chloe måste förbli gravid tills bebisen dör när aborträtten i USA hävts

Chloe är en av flera amerikanska kvinnor som påverkas när aborträtten i USA hävs av Högsta domstolen: "Jag vill avsluta min bebis liv men måste förbli gravid tills bebisen dör".


På midsommarafton meddelade Högsta domstolen i USA att de häver Roe vs. Wade, lagen som varit en garanti för aborträtten i landet sedan 1973. Nu när aborträtten hävts blir det upp till varje delstat att utforma sina egna abortlagar. I flera år har delstaterna varit tvungna att tillåta abort till åtminstone vecka 20. 

Kritiska röster har lyfts från privatpersoner, politiker och företag. President Joe Bidens regering, vilka representerar Demokraterna, har lovat att försöka skydda kvinnors rätt till reproduktiv hälsa – inklusive abort. 

I samband med beslutet har människor runt om i USA samlats för att protestera mot Högsta domstolens beslut. Ett beslut även stora delar av världen ställer sig kritiska till.

Chloe: "Jag vill avsluta min bebis liv"

Chloe, amerikansk medborgare, är en av flera privatpersoner som öppenhjärtligt delar med sig om hur det som gravid kvinna är att leva i enlighet med det nya beslutet från Högsta domstolen i USA.

Under en ultraljudsbild som hon delat med sig av på sin Instagram skriver hon att hon är för närvarande gravid i vecka 25 med en flicka. Men att hon vid 23 veckor fick reda på att hennes barn inte skulle överleva, att barnet är "oförenlig med livet".

Chloe är mamma sedan tidigare Foto: chloe___a / Instagram

"Då visste jag att jag ville avsluta min bebis liv. Hon lider inom mig och får anfall flera gånger om dagen. Jag känner varje anfall och jag vill inte att hon ska lida mer", skriver hon i inlägget.

Chloe måste förbli gravid tills bebisen dör 

Chloe skriver vidare att hon hade en bokad tid för abort, men när fredagen väl kom och Högsta domstolen hävde abortbeslutet blev det bokade besöket inställt.

"Jag trodde lagen inte skulle träda i kraft på ett tag, tyvärr är så inte fallet. Min läkare ringde mig idag och sa till mig att jag måste förbli gravid tills den här bebisen dör inom mig eller dör när hon föds".

Hon avslutar inlägget med att skriva: "Vilken typ av sjukt land lever vi i där vi tvingar en mamma att känna sitt barn lida varje dag tills hennes barn dör? Det är inte rättvist. Jag trodde aldrig att detta skulle hända, nu är jag helt vilsen, sliten och förvirrad".

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.