Skjutningen ägde rum på Fields köpcentrum på Köpenhamn.
Skjutningen ägde rum på Fields köpcentrum på Köpenhamn. - Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/TT

Här är allt vi vet om dådet på Fields köpcentrum i Köpenhamn

Minst tre personer har dödats och flera har skadats i en skottlossning i ett Fields köpcentrum i Köpenhamn på söndagskvällen. En 22-årig man har gripits misstänkt för dådet. Här är vad vi vet om dådet.


Klockan 17.36 larmades Köpenhamnspolisen om skottlossning i gallerian Fields, som ligger på Amager i Köpenhamn. Den misstänkte gärningsmannen greps kort därpå, 17.48, i den "omedelbara närheten" av Fields.

Tre döda i skjutningen på Fields i Köpenhamn

Strax före klockan 01 natten mot måndag säger polisen att tre personer dödades. På måndagsmorgonen står det klart att det rör sig om en en 47-årig man, en 17-årig flicka och en 17-årig pojke. 

Bilder från händelsen visar hur panikslagna människor springer ut från köpcentrumet. Vittnen talar om drygt en handfull smällar på flera platser i köpcentret, enligt danska TV 2.

22-åring gripen efter skottlossningen

Den misstänkte är en 22-årig man. Han beskrivs som "etnisk dansk" och är känd av polisen sedan tidigare. Han var beväpnad med ett gevär och ammunition när han greps.

Polisen kan inte utesluta att gärningsmannen samarbetat med andra men det finns inget som tyder på det.

Två svenskar allvarligt skadade på Fields

Bland de skadade finns två svenskar: en 16-årig flicka och en 50-årig man. Deras skadeläge är allvarligt, uppger dansk polis på måndagsmorgonen.

Danska polisen: Inget tyder på terror

Polisen kan inte heller utesluta att det rör sig om ett terrordåd, men hittills har hotnivån inte höjts och inget tyder hittills på att det skulle röra sig om en terrorhandling. 

– Den misstänkte är känd av psykiatrin, men mer än så vill jag inte kommentera, säger polischefen Søren Thomassen vid en pressträff på måndagsmorgonen.

Konsert ställdes in i närheten av Fields

En slutsåld konsert med popstjärnan Harry Styles var planerad under söndagskvällen, på tio minuters promenadavstånd från Fields. Konserten ställdes in och publiken eskorterades från arenan med tunnelbanan. Läs här vad Harry Styles sagt om skjutningen i Köpenhamn.

Fields är ett av Danmarks största köpcentrum, med över 135 butiker och restauranger fördelade på cirka 74 000 kvadratmeter, skriver norska NTB.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!