Onsdag 17 Aug
Stockholm

Treårig pojke död – föll från 29:e våningen: "Hörde skrik"

Treårig pojke död – föll från 29:e våningen
Bilderna är genrebilder. Foto: Martina Holmberg/TT och Hasse Holmberg/TT

En treårig pojke dog efter att ha fallit från balkongen på 29:e våningen i Harlem, New York, i lördags. Pojken, endast iklädd blöja och gul t-shirt, hittades där han låg på husets byggnadsställning innan han fördes till sjukhus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var runt klockan 11.10 på lördagen som polisen i Harlem, New York, fick ett larmsamtal om ett barn som hade hittats på en byggnadsställning på tredje våningen, iklädd endast en blöja och en gul t-shirt, rapporterar New York Post. 

– Min bebis, min bebis, han är där uppe, ska hans förkrossade mamma ha skrikit från gatan nedanför. 

Treårig pojke död efter fall från 29:e våningen i New York

En video från ett förbipasserande vittne visar den tragiska scenen som utspelade sig framför byggnaden, när kvinnan faller till marken, samtidigt som räddningspersonalen försöker trösta henne. Pojken fördes till Harlem Hospital där han dödförklarades. 

Grannar har berättat för New York Post att de hörde vad som lät som en smäll när pojken föll. Vittnen har även berättat att barnets pappa försökte klättra upp på byggnadsställningarna för att nå barnet, men utan framgång. 

Grannen: "Ett stort bråk"

Enligt ytterligare en granne ska hennes barn ha hört “ett stort bråk” som kom från balkongen på den 29:e våningen, och mindre än 10 minuter senare hördes en duns. Detta skriver New York Post. 

– När man kollade ut från terrassen kunde man se bebisens kropp. Han hade på sig blöja och en t-shirt, uppger vittnet och fortsätter: 

– Sedan hörde man skrik. Jag tror att mamman skrek, jag kollade och då låg barnet på byggnadsställningen. 

Enligt uppgifter till New York Post tror polisen att pojkens död var en olycka, och att han gick ut på balkongen när föräldrarna var i ett annat rum. Därefter ska han ha klättrat upp på en stol och fallit över kanten. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.