Här svider det till lite extra i plånboken om du köper en Coca-Cola burk.
Här svider det till lite extra i plånboken om du köper en Coca-Cola burk. - Foto: Fredrik Sandberg/Pixabay

Här kostar en Coca-Cola burk 137 kronor

På en av Europas mest populära öar som är alltjämt känd för fest dygnet runt så får besökare nu vara beredda på att det lär svida rejält i plånboken då priserna skjutit i höjden. En läskburk kan kosta över hundralappen och en hamburgare över 300 kronor.


Den extrema värmeböljan fortsätter lamslå södra Europa och i flera länder har temperaturer på över 40 grader uppmätts. Vid extremhetta bör man dricka mer än vanligt, även om man inte är törstig. Det bästa är att dricka vatten, men söta drycker som läsk och saft är bättre än att inte få i sig någon vätska alls. 

Att släcka törsten kan däremot bli dyrt. Åtminstone om man befinner sig på nattklubben Pacha på festön Ibiza. Där kostar en vanlig burk Coca-Cola för närvarande 13 euro, vilket motsvarar 137 svenska kronor, 
rapporterar CNBC.

Är du dessutom sugen på en hamburgare och en stor solbädd att åtnjuta kan du behöva betala nästan 5 300 kronor. 

Priserna har höjts märkbart i Spanien

Liksom i stora delar av världen har inflationen satt klorna i Spanien och är den högsta på nästan 40 år, enligt nyhetsbyrån Reuters.

För närvarande ligger inflationen på närvarande 10 procent, en nivå som landets ekonomiminister, Nadia Calvino, spår kommer börja dala i slutet av sommaren. Landets inflationstakt har accelererat de senaste månaderna och drivs av ökade energi- och matpriser, skriver CNBC.

Även om det knappast varit billigare på ön sedan tidigare, så har priserna på ön som är känd för festligheter höjts märkbart i år.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!