Elliot hade den jättelika ormen hårt slingrad runt sin hals.
Elliot hade den jättelika ormen hårt slingrad runt sin hals. - Foto: Frank Augestin/TT/Stella Pictures

Elliot, 27, dödad av sin boaorm

Elliot Senseman, 27, hittades medvetslös med en jättelik boaorm hårt slingrad runt halsen. I ett desperat försök att rädda honom lyckades polis skjuta ormen – men efter flera dagar på sjukhus avled Elliot.


Elliot Senseman, 27, hittades medvetslös i sitt hem i Fogelsville, norr om Philadelphia i USA den 20 juli, med en boaorm hårt slingrad runt halsen. 

När polisen kom fram visades de in i huset av en familjemedlem som larmat efter att ha hittat Elliot medvetslös, av syrebrist, liggandes på golvet i hallen. Ormens mittpart var slingrad hårt runt hans hals.

Polisen lyckades skjuta ihjäl ormen som var på tillräckligt avstånd från resten av kroppen, i ett desperat försökt att rädda honom. Peter Nickischer, vid polisen, säger till CNN att ormen stirrade på polismännen innan skottet föll. 

Syrebrist i hjärnan på grund av kvävning

– Det var en fruktansvärd situation, utan tvekan på liv och död för den här personen, säger Peter Nickischer vid polisen i Upper Macungie Township till CNN.

Elliot Senseman fördes till Lehigh Valley-sjukhuset i Cedar Crest, men på söndagsmorgonen, efter fyra dagar på sjukhus, dog han av sina skador. 

”Dödsorsaken var syrebrist i hjärnan på grund av kvävning”, uppgav rättsläkaren i ett uttalande dagen efter.

Ormen var Elliot Sensemans husdjur. Enligt polisen hade den ”vuxit sig enorm” och var mer än fem meter lång. Men varför den attackerade honom är oklart och polisen betraktar dödsfallet som en olycka, skriver tidningen.

När polisen sökte igenom huset hittades ytterligare två ormar och flera andra husdjur. Elliot var känd för att ta hand om djur som övergivits eller farit illa.

Orm
Senaste nytt

Domstolsanställda avskedas – hot mot säkerhet

Fem döda i flygkrasch i USA

Ett mindre plan har kraschat utanför Nashville i delstaten Tennessee i USA. Fem personer ska ha omkommit i olyckan.

Minskad försäljning för Volvo Cars

Biltillverkaren Volvo Cars biltillverkning i februari sjönk med 2 procent till 50 315 bilar.

Bezos går om Musk som världens rikaste

Elbilsjätten Tesla har tappat stort på börsen. Det har även huvudägaren Elon Musks förmögenhet som därmed tappar förstaplatsen på Bloombergs lista över världens rikaste.

Stora skillnader i var vårdpersonalen finns

Det är mer läkartätt i storstäderna – som i gengäld saknar bland annat sjuksköterskor. Skillnaderna i tillgång till vårdpersonal är stora mellan olika delar av landet, enligt en rapport från Socialstyrelsen.

Oväntat bakslag för fransk industri

Frankrikes industriproduktion ökade med 0,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol, enligt den franska statistikbyrån Insee.