Hollie Dance kämpar för att Archie Battersbees vård ska fortsätta.
Hollie Dance kämpar för att Archie Battersbees vård ska fortsätta. - Foto: Hollie Dance/Jonathan Brady/PA/AP/TT

Föräldrarnas kamp förgäves – Archies livsuppehållande vård avslutas

Archie Battersbee, 12, skulle genomföra en Tiktok-utmaning, men hamnade i koma. Nu ska pojkens respirator stängas av, trots familjens desperata protester.
– Det är vidrigt, säger mamma Hollie Dance till Sky News.


I april hittades Archie Battersbee avsvimmad i sitt hem i Essex i England av sin mamma Hollie Dance. Hon tror att pojken varit med i en utmaning på TikTok som gått fel, och då blivit medvetslös, skriver BBC.

Tolvåringen har konstaterats hjärnskadad och läkarna bedömer att pojken kan vara hjärndöd och att hans livsuppehållande vård bör avslutas. 

"Så orättvist"

Archie Battersbees föräldrar har överklagat beslutet, men den 13 juni slog brittiska Högsta domstolen fast att tolvåringen är död. 

Familjen lämnade in ytterligare en överklagan, men i onsdags kom beslutet att HD inte tänker ta upp fallet på nytt. De vände sig då till Europeiska domstolens för mänskliga rättigheter, som meddelade att de inte tänker ta upp ärendet. 

– Det är bara så orättvist. Vi föräldrar har inte någon rätt till våra barn. Det är vidrigt, säger Hollie Dance till Sky News.

Hollie Dance. Foto: Dominic Lipinski/PA via AP/TT

Kan stängas av under torsdagen

Föräldrarna vill nu flytta deras son till ett hospice. 

– Vi måste nu kämpa för att se om vi kan få honom härifrån för att få en värdig bortgång på ett hospice, säger Dance.

Om de inte får igenom sin överklagan kommer pojkens livsuppehållande vård avslutas på sjukhuset där han befinner sig under torsdagen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!