Flickan dödförklarades på platsen.
Flickan dödförklarades på platsen. - Foto: Berit Roald/NTB/TT och Stella Pictures

Fyraåring död – kastades från balkong: "Försökt bli av med barnet"

En fyraårig flicka har avlidit efter att ha kastats från en balkong på fjärde våningen i indiska Karnataka. Flickans mamma kunde gripas på platsen och är anhållen misstänkt för mord.


Det var under torsdagen i förra veckan som polisen kallades till ett bostadsområde i staden Bengaluru indiska Karnataka. Grannar hade då larmat efter att man räddat livet på en kvinna som hängde i ett balkongräcke på fjärde våningen.

På marken nedanför låg hennes fyraåriga dotter som fördes till sjukhus där hon senare dödförklarades, enligt The Hindu.

"Försökt bli av med barnet"

Till en början trodde man att det rörde sig om en olycka, men efter att ha undersökt övervakningskamerorna i området kunde polisen konstatera att flickans mamma avsiktligen tycks ha kastat flickan från balkongen, för att sedan klättra över räcket och ropa på hjälp.

Mamman har därför gripits misstänkt för mordet på flickan och enligt polisen initiala utredningen ska fyraåringen, sedan flera år tillbaka, ha drabbats av svåra hälsoproblem, vilket ska ha upprört hennes mamma. 

– Den misstänkta har till och med försökt bli av med barnet genom att lämna henne på ett tåg för några månader sedan, säger polisens talesperson till The Hindu.

Flickans pappa ska, vid detta tillfälle, ha fått kännedom om det som hänt och ska då, med hjälp av en frivilligorganisation, ha lyckats hitta flickan. Han gjorde emellertid ingen anmälan till polisen om det inträffade.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!