Mannen avled av sina skador efter en konfrontation på McDonald's.
Mannen avled av sina skador efter en konfrontation på McDonald's. - Foto: Stella Pictures och Johan Nilsson/TT

Konfrontation på McDonald's – man sköts ihjäl

En McDonald's-arbetare som sköts i ett gräl över kalla pommes frites i Brooklyn, New York, har avlidit. En kvinna hävdar att hon hånades av personalen, varpå hennes son kom till restaurangen och sköt ihjäl en anställd.


McDonald's medarbetaren Matthew Webb, 23, sköts ihjäl efter ett gräl över kalla pommes frites. Händelsen inträffade under torsdagen efter att en kvinna klagat till personalen över att ha fått kalla pommes frites, samtidigt som hon pratade med sin son över facetime som hörde hela bråket.

Det dröjde inte länge innan kvinnans son dök upp tillsammans med sin flickvän på restaurangen och började argumentera med personalen.

Matthew Webb försökte då avstyra bråket och skydda sina medarbetare, och gick därför ut från restaurangen tillsammans med mannen och hans flickvän.

Matthew Webb förklarades hjärndöd

Övervakningsfilmer från platsen visar hur mannen kastade Matthew Webb till marken och sköt honom i nacken utanför restaurangen. På filmen ser man hur flera personer försökte stoppa blödningen från brottsoffrets hals efter mordförsöket.

Matthew Webb fördes till närliggande sjukhus och förklarades sedan hjärndöd.

Mannen är tidigare dömd 2020 för ett annat orelaterad mord, bara några kvarter från McDonald's-restaurangen där dödsskjutningen ägde rum. Polisen har länge misstänkt mannen för det tidigare mordet och ska enligt en poliskälla sagt till initiala medier att "killen borde vara bakom galler".

"Han försvarade sina medarbetare"

Den påstådda skytten åtalas för närvarande för mordförsök för sin konfrontation med Matthew Webb. Hans tidigare åtal kan komma att uppgraderas med Matthew Webbs död, sade Brooklyn District Attorney's Office på torsdagen.

Mannens flickvän åtalades också, för brottsligt vapeninnehav.

– Webb var omtyckt i samhället. Han var hårt arbetande. Han försvarade sina medarbetare, säger en gatuförsäljare till tidningen.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.