En översvämmad bil i Seoul på måndagskvällen.
En översvämmad bil i Seoul på måndagskvällen. - Foto: TT

Flera döda efter omfattande regn i Seoul

Kraftiga regn har förvandlat vägar till floder i Seoul. Minst åtta personer har omkommit och sex andra saknas.


Det omfattande regnet började på måndagen och är det värsta som drabbat den sydkoreanska huvudstadsregionen på 80 år. Med mer än 100 millimeter regn i timmen har dagvattensystemen överlastats och regnet förvandlat gator i Gangnamdistriktet till floder. Vattenmassorna dränker bilar och pressar kollektivtrafiken till bristningsgränsen. Strömavbrott rapporterades in från olika håll i regionen under måndagskvällen.

Tre av dödsoffren ska ha omkommit i en lägenhet i en källarvåning när vattennivåerna plötsligt började stiga. En av de döda var en tonåring, enligt lokala medier.

President Yoon Suk-Yeo har beordrat evakuering av hundratals boende i högriskområden och företag har uppmanats att vara flexibla när det gäller arbetstiderna under tisdagen.

Räddningsarbetare slet i Seoul under natten mot tisdagen. Tunnelbanan, som delvis fick stängas under måndagen, har kunnat öppna igen men omkring 80 vägar och tiotals parkeringsplatser är fortsatt avstängda. Mer regn väntas också under tisdagen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.