Tågtrafiken till och från Köpenhamns flygplats stoppades tillfälligt under förmiddagen efter ett falskt bomblarm. Arkivbild.
Tågtrafiken till och från Köpenhamns flygplats stoppades tillfälligt under förmiddagen efter ett falskt bomblarm. Arkivbild. - Foto: TT

Falskt bomblarm stoppade tåg till Kastrup

Tågtrafiken till och från Köpenhamns flygplats stoppades tillfälligt under förmiddagen sedan en kvinna på perrongen hävdat att hon hade en bomb i sin väska.


— Klockan 9.18 ringer en kvinna på perrongen vid tågstationen och säger att hon har en bomb i sin väska, säger Martin Kajberg vid Köpenhamnspolisen till tidningen B.T.

Efter en större polisinsats med avspärrningar och genomsökning med bombhundar konstaterades att det var falskt alarm. Under den tid insatsen pågick, cirka 15 minuter, fick tåg från Sverige köra förbi flygplatsen och släppa av sina passagerare vid Köpenhamns hovedbanegård i stället, skriver Sydsvenskan.

Polisen vill inte kommentera vad kvinnan kan ha haft för motiv. Enligt Sydsvenskan rör det sig om en svensk kvinna, som nu har frihetsberövats.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!