Måndag 26 Sep
Stockholm

Sexbarnsmamma tog med sig barnen till fullsatt strand – började föda barn

Kirstys vatten gick på en fullsatt strand.
Kirstys vatten gick på en fullsatt strand. Foto: AP Photo/Mark Baker/Lise Åserud/NTB scanpix/TT

Det var en helt vanlig sommardag på en strand i södra Wales när det som inte fick hända hände. Kirsty Notts vatten gick och hon fick förbereda sig på en förlossning på en strand, omgiven av främlingar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den åtta månader gravida Kirsty Nott, 33, tog med sig sina fem barn till stranden i Porthcrawl, södra Wales.

Stranden var fullsatt på grund av det varma vädret, så Kirsty lät sina barn springa ned till vattnet medan hon lade ut filten på sanden.

När hon böjde sig ned hände det som inte fick hända – hennes vatten gick.

"Jag hade panik"

I panik ringde hon sin mamma och partnern Gregory, som båda befann sig i Aberdare cirka en timme bort, och bad de ringa ambulans.

På bara några minuter fick Kirsty förlika sig med att föda sitt barn på en fullsatt strand.

– Jag hade panik. Det fanns inga bekanta ansikten. Jag trodde att han (bebisen red. anm.) skulle komma ut på stranden, sade Kirsty till brittiska Mirror och förklarade att hennes tidigare förlossningar gått fort.

Sjukvårdarna ringde upp Kirsty och en kvinna på stranden fick prata med dem medan hon hjälpte Kirsty genom den första tiden.

Kirsty höll på att föda på en fullsatt strand – huvudet stack ut

Kirsty fick klä av sig på underkroppen mitt bland alla människor, medan kvinnan hon just träffat på stranden tog emot instruktioner från sjukvårdarna på telefon.

Därefter fick hon hjälp av kustbevakningen som kunde skärma av platsen något, och badvakter som gav henne syrgas. 

Kirsty berättar vidare för Mirror att badvakterna var panikslagna, men försökte hålla sitt lugn. Hon minns särskilt hur en ung badvakt såg mycket rädd ut när han berättade för sjukvårdarna på telefon att han kunde se bebisens huvud.

Även om Kirsty var förberedd på en förlossning på den trånga stranden så kom tack och lov en ambulans i tid. Kirsty födde sin son på sjukhuset, som nu mår bra och är hemma med sin mamma.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.