Finlands statsminister Sanna Marin under en pressträff i förra veckan, efter att flera videoklipp från en fest i somras fått spridning på sociala medier.
Finlands statsminister Sanna Marin under en pressträff i förra veckan, efter att flera videoklipp från en fest i somras fått spridning på sociala medier. - Foto: Risto Bozovic/AP

Sanna Marin ber om ursäkt för ny festbild

Blåsvädret kring Finlands statsminister Sanna Marin fortsätter. På tisdagen fick hon be om ursäkt för ytterligare en festbild som börjat spridas på sociala medier.


Bilden är tagen i statsministerns tjänstebostad Villa Bjälbo. På bilden poserar två lättklädda kvinnor som kysser varandra. Samtidigt håller de upp en skylt där det står "Finland".

Kvinnorna är fotograferade framför regeringens officiella fotovägg.

I samband med de årliga ambassadörsdagarna i Helsingfors fick statsministern svara på frågor om bilden:

— Jag såg bilderna i morse. Ja, de är tagna i Villa Bjälbo. De är tagna på söndagen, efter Ruisrock. Då hade jag vänner över på Villa Bjälbo, säger Sanna Marin till finländska medier under pressträffen.

Ruisrock är en festival som ordnas i Åbo, i år den 8-10 juli.

Sanna Marin: "Ber om ursäkt"

— Jag tycker inte bilden är saklig, jag ber om ursäkt för den. En sådan bild skulle inte ha behövt tas, men annars har det inte hänt något märkligt under kvällen.

Marin hamnade förra veckan under lupp efter att filmklipp på henne spridits i såväl sociala medier som internationell press. I filmerna syns Marin dansa och festa i en privat bostad tillsammans med sina vänner.

Då uppmanades hon också att drogtesta sig – vilket hon också gjorde. I måndags kom resultatet: inga spår av narkotika.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.