Stockholm

Sanna Marin ber om ursäkt för ny festbild

Finlands statsminister Sanna Marin under en pressträff i förra veckan, efter att flera videoklipp från en fest i somras fått spridning på sociala medier.
Finlands statsminister Sanna Marin under en pressträff i förra veckan, efter att flera videoklipp från en fest i somras fått spridning på sociala medier. Foto: Risto Bozovic/AP

Blåsvädret kring Finlands statsminister Sanna Marin fortsätter. På tisdagen fick hon be om ursäkt för ytterligare en festbild som börjat spridas på sociala medier.


Läs mer

Bilden är tagen i statsministerns tjänstebostad Villa Bjälbo. På bilden poserar två lättklädda kvinnor som kysser varandra. Samtidigt håller de upp en skylt där det står "Finland".

Kvinnorna är fotograferade framför regeringens officiella fotovägg.

I samband med de årliga ambassadörsdagarna i Helsingfors fick statsministern svara på frågor om bilden:

— Jag såg bilderna i morse. Ja, de är tagna i Villa Bjälbo. De är tagna på söndagen, efter Ruisrock. Då hade jag vänner över på Villa Bjälbo, säger Sanna Marin till finländska medier under pressträffen.

Ruisrock är en festival som ordnas i Åbo, i år den 8-10 juli.

Sanna Marin: "Ber om ursäkt"

— Jag tycker inte bilden är saklig, jag ber om ursäkt för den. En sådan bild skulle inte ha behövt tas, men annars har det inte hänt något märkligt under kvällen.

Marin hamnade förra veckan under lupp efter att filmklipp på henne spridits i såväl sociala medier som internationell press. I filmerna syns Marin dansa och festa i en privat bostad tillsammans med sina vänner.

Då uppmanades hon också att drogtesta sig – vilket hon också gjorde. I måndags kom resultatet: inga spår av narkotika.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.